Kendileri iktidarda, fikirleri sokakta: Nuh Köklü'nün katili esnaf 'önce onlar saldırdı' dedi

İstanbul Kadıköy'de kar topu oynayan Nuh Köklü'yü öldüren esnaf Serkan A. poliste verdiği ifadesinde "Uyardım beni darp ettiler" açıklamasıyla 'mağdur' rolüne sığındı. Akla Gezi direnişi sırasında palasıyla, sopasıyla dışarı çıkan ve eylemcilere saldıran kişilerin mağdur edebiyatlartını getiren bu ifade cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da "Esnaf gerektiğinde polistir, hakimdir, alperendir" sözlerinin de geldiği noktayı gösterdi.

Serkan A. ifadesinde, "Kar topu oynuyorlardı. Onları uyardım. Ancak bir süre sonra tekrar oynamaya başladılar. Bu sırada cama bir kar topu gelince tekrar dışarı çıktım. Elimde onları korkutmak için  beyzbol sopası vardı. Ancak hep birlikte bana saldırdılar. Beni darp edip elimden sopayı aldılar. Ben de o hırsla bıçağı alıp tekrar dışarı çıktım. Gene bana saldırınca kendimi korudum" dedi.

AİLE İÇİ ŞİDDETTEN SABIKALI
Dört-beş kişinin arasında kaldığını iddia eden katil zanlısı, kendisini yere yıktıklarını ve korunma amacıyla bıçağı sağa sola salladığını belirti.Serkan A'nın 'aile içi şiddet' ve 'sahtecilik'ten suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Zanlı, adliyeye sevk edildi.

Erdoğan'ın 'gerektiğinde polis olan esnafı'ndan bıçaklı saldırı: Gazeteci Nuh Köklü hayatını kaybetti

Yeldeğirmeni Dayanışması: Nuh'u esnafa polislik yetkisi veren iktidar öldürdü

Beyoğlu'nda Nuh Köklü anısına kartopu oynanacak, esnaftan ise duyuru: Cama kartopu atmak serbest!