İlköğretim okullarında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin "sapkın kitap" dağıttığı haberlerine Başkan Prof. Türkan Saylan sert çıktı: Bazı cahiller, küçüklere ait kitapların arasına büyüklerin kitaplarını koymuş

BOĞAÇ YÜZGÜL
Kitap kavgası büyüdü. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği "ÇYDD" İlköğretim kurumlarında dağıtılmak üzürü Can Yayınlarına ait 100 bin kitap bağışladı. Kitaplar öğrencilere dağıtıldıktan sonra kıyamet koptu. Bazı gazetelerde dağıtılan kitaplar arasında ensest ilişki ve pornografiye özendirici metinler bulunduğunu iddia edildi. Bu gelişme üzerine Derneğin Başkanı Prof Türkan Saylan Birgün Gazetesi'ne özel bir açıklama yaptı.

100 BİN KİTAP BAĞIŞI
Yapılan bu haberlerin tamamıyla iftira olduğunu belirten Saylan şöyle konuştu: Eğitime büyük katkı sağlayan bir derneğiz. Dünyanın her yerinde çocuk ve büyüklere ait kitaplar ayrım içinde olur. Bunu en iyi bilen sivil toplum örgütüyüz. Can Yayınları, 100 bin adet kitap bağışladı. Can Yayınları'nın, çocuk kitabı serisi olduğu gibi yetişkin kitap serisi de var. Bu cahil ve kendini bilmezler, kalkıp yayınevinin büyükler için yazılı kitaplarını almışlar ve bizim kitapların arasına koyup dağıtmışlar. Sonra da çocukları sapıklığa yönelttiğimiz iddiasını ortaya atmışlar. Olay bizim dışımızdadır."

ÇAMUR AT İZİ KALSIN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, aydın, devrimci, demokrat ve eğitimli bir kitle yetiştirmek için yıllardan bu yana yaptıkları hizmetleri karalamak için, özellikle gerici kitlenin yoğun bir faaliyet içinde olduğunu da hatırlatan Prof. Türkan Saylan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu insanlarla yargı yolu ile mücadele edeceğiz.

Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ama artık çamur at izi kalsın yöntemini bıraksınlar. Aydınlık için savaşanlarla uğraşmasınlar. Onlar ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, aydınlık ve çağdaşlık yolundan bizi döndüremezler. Yılmadan korkmadan eğitim alanındaki mücadelemizi ülkemizin her yerinde kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu işbirlikçi gerici lobiler, eğitim alanındaki çağdaşlaşmayı yıkamayacaklar. Bunu akıllarına soksunlar."