Kent Diplomasisi Sertifika Programı başlıyor

BirGün EGE

Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER)’nin vizyon projeleri arasındaki Kent Diplomasisi Sertifika Programı, 8 Ocak’ta başlıyor. Yaz ve kış dönemi olarak yılda 2 kez yapılacak programa uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve yerel yönetimler alanlarında öğrenim gören öğrenciler kabul edilecek. 4 hafta sürecek program Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde (AASSM) fiziksel katılımla gerçekleşecek.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Güler’in açılış konuşmalarıyla başlayacak programda; alanlarında uzman akademisyenler, öğretim görevlileri, emekli diplomatlar, iş dünyası temsilcileri ve üst düzey bürokratlar konuşmacı olarak yer alacak.

İzmir’in çok renkli ve çok sesli tarihinden aldığı dünya kenti vizyonunu 21. yüzyıl gereklilikleriyle buluşturmak amacıyla oluşturulan program, yapılan başvurular sonucunda dernek tarafından seçilen 50 üniversite öğrencisiyle başlayacak ve her yıl 2 dönem (kış-yaz) sürecek. Diplomatlar, belediye başkanları, akademisyenlerin yanı sıra sanayi, iş dünyası ve medya temsilcilerinin de çeşitli oturumlarda konuşmacı olarak yer alması planlanan sertifika programı, 4 haftalık eğitim sonucunda üniversite öğrencilerinin kent diplomasisi alanındaki teorik bilgisini artırmayı ve İzmir için somut projeler üretmelerini hedefliyor.

KENT MARKASI YARATMAK

Programın amacı şöyle: “Günümüzde geleneksel diplomasinin niteliği, niceliği ve çeşitliliği değişiyor. Yumuşak güç unsurlarının öneminin gün geçtikçe arttığı ve kamu diplomasisi stratejilerinin ana gövdesini oluşturduğu bir dönemdeyiz. Küreselleşmenin etkisiyle hedef kitleyi ikna etmenin yöntemleri özellikle uluslararası arenada çok çeşitlendi. Kuşkusuz kentlerin yarattıkları marka ile katma değerleri en az ülkeleri kadar değerli. Bu nedenle uluslararası alanda kent markası yaratmak, bunun neticesinde ülkenize-kentinize yatırımlar çekmek, turizmi geliştirmek, ticareti artırmak, spor, kültür ve eğitim gibi alanları katma değer sağlayan alanlara çevirmek kamu diplomasisi ile kent diplomasisi faaliyetlerinin başlıca sebepleri arasında akla ilk gelenlerdir.”

kent-diplomasisi-sertifika-programi-basliyor-964539-1.