İzmir Konak Kent Konseyi, İzmir‘deki ilk LGBTİ çalışma grubunu kurdu. Çalışma grubu uçurtma şenliği yapacak

Kent konseyi LGBTİ çalışma grubu kurdu

GÜLSEN CANDEMİR - İZMİR

İzmir’deki LGBTİ bireyleri ile Konak Kent Konseyi üyeleri bir araya gelerek 20 Nisan günü kent konseyi içerisinde LGBTİ çalışma grubu oluşturdu. Çalışma grubunu kamuoyuna duyuran kent konseyi ve LGBTİ örgütlerinin yöneticileri, Konak’taki tüm LGBTİ bireylerin daha kolay hizmete erişmesi ve ihtiyaçları konusunda yardım alması için çaba sarf edeceklerini açıkladı.

‘FOBİNİ UÇUR'
Basın açıklamasında konuşan Konak Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Şehnaz Demirbağ ile konseyin genel sekreteri Mehmet Kuzu, gençlik, çocuk ve seçimler için kurulan ‘oy ve ötesi’ çalışma gruplarından sonra LGBTİ grubunu kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Eşitlik temelinde bir yaklaşımla LTİ bireylerin de ihtiyaçlarına cevap vermek ve yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf edileceğini söyleyen konsey yöneticileri, neler yapılması gerektiğini, çalışma grubu üyelerinin karar vereceğini söyledi. Çalışma grubunda yer alan Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin yöneticisi Erdem Gürsu Dünya Sağlık Örgütü'nün 1990 yılında eşcinselliği ruhsal bozukluk kategorisinden çıkardığı tarih olan 17 Mayıs’ta ‘Fobini Uçur’ adlı uçurtma şenliği yapacaklarını açıkladı.  1. Kordon'da saat 16.00’da başlayacak şenliğe herkesi davet eden Gürsu, 14 Haziran tarihinde de Onur Yürüyüşü yapacaklarını duyurdu

Mersin’de de var  İzmir’de ilk kez Konak Kent Konseyi’nde başlayan çalışmaya benzer çalışmaları, Mersin Akdeniz Belediyesi, İstanbul’da ise Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy Belediyeleri birkaç yıldır yapıyor. LGBTİ örgütleri, İzmir’de Konak Kent Konseyi’nde başlayan çalışmanın diğer ilçelerdeki kent konseylerinde de yapılmasını bekliyor.