Antakya’da hizmet verdiği tarihi bina depremde çöken restoran mobil hizmete başladı. İşletmeci Genç, “Kentin hafızasının yok olmaması için çalışıyoruz” dedi.

Kentin hafızasını silemeyeceksiniz
Fotoğraf: BirGün

Berkay SAĞOL

Depremin üzerinden üç ay geçti. Tüm güçlüklere rağmen kentten ayrılmayanlar gelecek için umut veriyor. Onlardan biri de Kurtuluş Caddesi’ndeki Rosinante Antakya’nın işletmecisi Doğuş Genç. Hizmet verdikleri tarihi bina depremde çöken işletmeci Genç, mobil bir restoran kurarak hizmete başladı.

Geçen yıl nisan ayında açtığı işletmesinde yalnızca 10 ay hizmet verebilen Doğuş Genç, restoranını Tarihi Affan Kahvesi’nin yanında Rosinante Mobil olarak tekrar açtı. Rosinante Mobil her gün saat 13.00 ile 23.00 arasında müşterilerini ağırlıyor. İşletmeci Doğuş Genç, “İşletmeyi açmadan önce iyi bir güçlendirme yaptık. Bu nedenle bina depremde yıkılmadı ancak ağır hasar aldı. İmkanım olmasına rağmen kent dışına gitmek istemedim. Antakya’ya döndüğüm ilk gün daha mutlu uyandım. Deprem öncesi Tarihi Antakya Evleri’nde 60’a yakın işletme vardı. İlk açan biz olduk. İşyerimizden kurtarabildiğimiz 10 masamızla işe koyulduk" dedi.

ÖLEN PERSONELİN İSMİ YAŞAYACAK

Mekanların hafızasıyla ilgili Antakya’da çalışma yapan bir atölyenin parçası olduğunu aktaran Doğuş Genç, şunları söyledi: “Kentin kültürünün, hafızasının silinmemesi  için çalışıyoruz. Bu kentte ‘Şurada buluşuruz’, ‘Şuraya gideriz’ dediğimiz her yer yıkıldı. Bir şehir komple yenilenirken bu hafıza ya silinecek ya da her şey aynı isimle aynı yerde tekrar açılacak. Biz ikincisini yapmak istiyoruz. Rosinante Antakya için İstanbul’da bir dayanışma gecesi organize edeceğiz. İstanbul’da bir kardeş işletmemiz olacak. Depremde hayatını kaybeden Oktay isminde bir arkadaşımız ‘Gubilik’ isminde bir kokteyl bulmuştu. Bu kokteylimizi İstanbul’daki bu işletmenin menüsüne koyacağız. Bu sayede Oktay’ın anısını yaşatmış olacağız.”