Meral Danyıldız Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), İzmir, Artvin, Adana, Uşak, Aydın ve İstanbul’da AKP’nin yarattığı talana karşı basın açıklaması düzenledi. Dün İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen basın açıklamasında, “Sermayenin değil, emeğin İstanbul’u”, “Kentlerimizi kazanalım”, “Türkiye’yi yeniden kuralım” pankartları açıldı. ÖDP adına bildiriyi okuyan İstanbul İl Yönetim Meclisi Üyesi Nuriye Alsancak, seçime eşitsizlikler, adaletsizlikler ve hukuksuzluklar içinde […]

Kentlerimize sahip çıkarak ülkeyi yeniden kuracağız

Meral Danyıldız

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), İzmir, Artvin, Adana, Uşak, Aydın ve İstanbul’da AKP’nin yarattığı talana karşı basın açıklaması düzenledi. Dün İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen basın açıklamasında, “Sermayenin değil, emeğin İstanbul’u”, “Kentlerimizi kazanalım”, “Türkiye’yi yeniden kuralım” pankartları açıldı. ÖDP adına bildiriyi okuyan İstanbul İl Yönetim Meclisi Üyesi Nuriye Alsancak, seçime eşitsizlikler, adaletsizlikler ve hukuksuzluklar içinde girildiğini belirtti. Alsancak, konuşmasında “Tüm toplum medya manipülasyonlarıyla, korku ve baskı ile teslim alınmaya çalışılıyor. Ekonomik kriz derinleşiyor. Patatesten patlıcana en temel gıda ürünlerine erişim dahi zorlaşıyor. En temel gıda ürünleri lüks tüketime giriyor. İşten çıkarmalar artıyor, işsizlik her geçen gün büyüyor” ifadelerine yer verdi.

eşitsizliklerle SEÇİME…

Cumhurbaşkanı’nın istediği belediyeye sınırsız bütçe verebileceğini hatırlatan Alsancak, “Böylece kendisinden olmayan yerel yönetimler boğulacak. ‘Gerekirse kayyum atarız’ sözleriyle, seçim sonucunu beğenmediği yerlerde kayyumlar yoluyla değiştireceğinin de sinyalini veriyor” dedi. Alsancak, sözlerini “Hayali seçmenler artıyor. Bir binaya yazılan yüzlerce seçmen var. Daha şimdiden seçim güvenliğine şüphe düşmüş durumda. Seçime bu eşitsizlikler, adaletsizlikler ve hukuksuzluklar içinde giriliyor” dedi. Alsancak, sözlerini “Türkiye’nin ve kentlerimizin eşitlikçi, özgürlükçü ve kamucu yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Nefes aldığımız ve toprağın kentleri ve Türkiye’yi özgürlükçü, eşitlikçi, kamucu ve ekolojik bir siyasetle yeniden kurabiliriz. İnşaat yıkımına karşı, doğanın, suyun kıymetini bilen ekolojik bir anlayışla bunu başarabiliriz” ifadeleriyle noktaladı.

Sol değil, sağ yıkım

Alsancak’ın ardından söz alan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Çiçek Çatalkaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı ifadeleri hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Sol yıkım demektir’ diyor ancak biz bunun tersinin olduğunu biliyoruz. Sol değil, sağ yıkımdır. Bunu şuradan biliyoruz ki; büyük kentlere göç eden Anadolu’nun yoksul halkına barınacakları bir yer olması için, onlarla birlikte İstanbul’un Ankara’nın mahallelerinde gecekonduları inşa eden solculardı, devrimcilerdi. Yapılan bu evleri ruhsatsız diye, içerisinde yaşayan insanların başlarına yıkan ise sağ anlayışın kendisiydi” dedi.

Halkla buluşmaya devam

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ı Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak göstermesine de değinen Çatalkaya, bunu olumlu karşıladıklarını belirtti. Çatalkaya, sözlerini şöyle noktaladı: “Yargıtay’a göre seçim hakkını kazanmıştık ancak YSK’nin geçtiğimiz yıl İYİ Parti’yi seçime sokmamak adına aldığı antidemokratik bir karar dolayısıyla, partimiz kongre yapmadığı gerekçesiyle seçim dışı bırakıldı. Biz, yerel yönetim anlayışımızı halkla buluşturacağımız farklı zeminler aradık. Bunlardan bir tanesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Alper Taş’a teklif ettiği Beyoğlu Belediye Başkanlığı’ydı. Partimizce olumlu karşılandı. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde, gidebildiğimiz her yerde bu anlayışımızı halkla buluşturacak bir mücadele içerisinde olacağız.”