Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Keçiören Belediyesi ve Belediye Başkanı AKP’li Turgut Altınok’un, "Kentsel dönüşümde” halkı yanlış yönlendirdiği belirtilerek, “Keçiören’de yaşayan yurttaşların, herhangi bir sözleşme imzalamaması” gerektiğini vurgulandı.

‘Kentsel dönüşüm adı altında yalan ve talan’

HABER MERKEZİ

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, “Keçiören’de Kentsel Dönüşüm Adı Altında Yalan ve Talan!” başlığıyla bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Keçiören Belediyesi ve Belediye Başkanı AKP’li Turgut Altınok tarafından yapılan açıklamalarda, "Kentsel dönüşümün hız kazandığının" ifade edilerek halkın yanlış yönlendirildiği vurgulandı.

ŞPO Ankara Şubesi’nin açıklamasında, Keçiören İlçesi sınırları içerisinde herhangi bir alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı (KDGPA) ilan edilmediği vurgulanarak “Buna bağlı olarak bir kentsel dönüşüm planı da yoktur. Dava konusu imar planları, müteahhitlere rant sağlamak için halkın yaşam kalitesini yok etmektedir” denildi.

SÖZLEŞME İMZALAMAYIN

Keçiören’de yaşayan yurttaşların, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, hukuki süreç tamamlanmadan herhangi bir sözleşme imzalamamaları gerektiği de belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Keçiören Belediye Meclisi`nin 04 Mart 2020 tarihli kararı ile uygun görülen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de 08 Eylül 2020 tarihli kararı ile onaylanan ‘Kavacık Subayevleri ve Hasköy mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli İmar Planı Revizyonu’ hakkında Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından ‘İmar planı revizyonuna bağlı olarak gerçekleştirilecek uygulama işlemleri göz önünde bulundurulduğunda; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütülmesinin durdurulmasına’ karar verilmiştir.

HAK SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLİYOR

Aynı tarihlerde, benzer içeriğe sahip, Keçiören İlçesini yaşanmayacak bir hale getirecek olan, ‘Keçiören Ayvalı-Aşağı Eğlence-Etlik-İncirli-Esertepe Uygulama İmar Planı Revizyonu’ ve ‘Keçiören Şenlik-Yakacık-Güçlükaya-Tepebaşı Uygulama İmar Planı Revizyonun’ planları da Keçiören Belediyesi tarafından önerge yoluyla onaylatılmıştır. Hukuk ve bilimden uzak, tek amacı rant üretmek olan bu planlarla üretilen ekonomik değer ise, uygulamada vatandaşın refahına yönelik kullanılması şöyle dursun, bir grup arsa/emlak spekülatörünü gözeterek hak sahipleri mağdur edilmektedir.”