Kenya’nın başkenti Nairobi’de lüks bir otel ve iş merkezinin bulunduğu komplekste önce patlama meydana geldi, ardından silahlı saldırı düzenlendi. Reuters haber ajansına konuşan hastane kaynakları bir kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırıyı cihatçı örgüt Eş Şebab üstlendi. Örgütün askeri operasyonlar sözcüsü Abdiasis Abu Musab, “Nairobi’deki saldırının arkasında biz varız. Operasyon sürüyor” dedi. Görgü […]

Kenya’da otele saldırı: Eş Şebap üstlendi

Kenya’nın başkenti Nairobi’de lüks bir otel ve iş merkezinin bulunduğu komplekste önce patlama meydana geldi, ardından silahlı saldırı düzenlendi. Reuters haber ajansına konuşan hastane kaynakları bir kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıyı cihatçı örgüt Eş Şebab üstlendi. Örgütün askeri operasyonlar sözcüsü Abdiasis Abu Musab, “Nairobi’deki saldırının arkasında biz varız. Operasyon sürüyor” dedi.

Görgü tanıkları, 4 silahlı saldırganın hâlâ içerde olduğunu söylüyor.

Polis, DusitD2 Oteli’ni ve çevresini kordon altına aldı.,

Kompleksin önünde alev alan 3 araç da itfaiye çalışanları tarafından söndürüldü.

Bacağından yaralanan bir kadın dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkarılan diğer 3 kişiden de kanlar aktığı görüldü.

‘Masalarının altında saklananlar var’

Bazı çalışanların ofislerin camlarına tırmandığı görüldü. Reuters haber ajansına konuşan bazı çalışanlar, halen masalarının altında saklanan pek çok iş arkadaşlarının olduğunu söyledi.

Polisler binadan koşarak çıkarken bir yetkilinin, “Tuvalette el bombası var” şeklinde bağırdığı duyuldu.

Eş Şebab’ın 6 yıl önce Nairobi’de bir alışveriş merkezinde düzenlediği saldırıda da 60’dan fazla kişi ölmüştü.