Kenya, COVAX aşı programı kapsamında 1 milyon doz AstraZeneca aşısı aldı. Kenya Sağlık Bakanı Hon Mutahi Kagwe aşılarla ilgili, "Bu Kenya için tarihi bir gün ve Covid-19'a karşı mücadelemizde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor” dedi.

Kenya'ya COVAX kapsamında 1 milyon doz aşı gönderildi

COVAX programı kapsamında Kenya’ya 1 milyon doz AstraZeneca aşısı teslim edildi.

Sağlık Bakanı’nın virüse karşı Kenya için tarihi bir gün olarak nitelendirdiği aşı teslimatı, Kenya Sağlık Bakanı, UNICEF Kenya Temsilcisi Maniza Zaman, ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kenya Temsilcisi Dr Rudi Eggers ve diğer üst düzey yetkililer tarafından havalimanında karşılandı.

Sağlık Bakanı Kagwe, "Bu Kenya için tarihi bir gün ve COVID-19'a karşı mücadelemizde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Bu, Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın liderliği ve Sağlık Bakanlığı'nın sıkı çalışmasıyla mümkün oldu. Hayat kurtaran bu aşıların temininde ve nakledilmesinde verdikleri destek için UNICEF, WHO ve GAVI'ye ve son 11,5 aydır işbirliği için Kenya halkına teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İLK OLARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANACAK

Sağlık Bakanlığı, aşılar için sağlık çalışanları ve güvenlik personeli de dahil olmak üzere diğer gerekli işçilerin ilk olarak aşı olabileceği bir dağıtım planı geliştirdiklerini duyurdu. Aşılar ilk olarak, merkezi aşı deposundan, ilçelerin aşıları toplayıp ilçe ve ilçe yerel hastanelere dağıtacağı dokuz bölgesel aşı mağazasına taşınacak. Ayrıca ilk aşılama yerlerinin, her ilçe için aday gösterilen bir aşılama sağlık tesisi, ulusal sevk hastaneleri ve seçilmiş özel sağlık tesisleri olacağı bildirildi.

İlk sevkiyat olan 1.02 milyon dozun, Kenya'ya 3.56 milyon dozluk başlangıç ​​tahsisinin bir parçası olmasının yanı sıra UNICEF, Kenya'ya Gavi tarafından finanse edilen ve desteklenen küresel bir stok ile 1 milyon şırınga ve 10 bin 250 güvenlik kutusu sağlıyor. Bununla birlikte, Kenya halihazırda aşıların ilk aşaması için yeterli miktarda şırınga stokuna ve güvenlik kutularına sahip.