Kenyalı avukat, banliyölerdeki gençlere boks antrenmanlarıyla insan hakları ve temel hukuk öğretiyor: "Hukuk Sokakta"

Kenyalı avukat, boks antrenmanlarıyla insan hakları ve temel hukuk öğretiyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Naorobi'nin banliyölerinde yetişen Kenyalı Avukat Shadrack Wambui, polisin insan hakları ihlalleri ve kötü muamelesine karşı öfke ve hayal kırıklığını boks sayesinde yönetmiş. Bu spor sayesinde kendini disipline ederek derslerinde başarılı olmuş ve avukatlık mesleğine başlamış.

Şimdi 29 yaşında olan Wambui, çocukluğunu geçirdiği yoksul mahallelerde, boks antrenmanları yoluyla gençlere temel hukuk ve insan hakları eğitimleri veriyor. Hukuk ve boksu harmanlayarak, varoşlarda gençlerin kriminal eğilimlerini azaltmaya ve polis şiddetine karşı mücadele etmeye çabalıyor.

Reuters'e konuşan Wambui, gençlerin enerjilerini suçtan başka alanlara kanalize ederek toplumu dönüştürmek istediklerini belirtiyor.

2018 yılında Kenya barosuna kaydolduktan sonra, 50 genç avukatı ikna ederek varoşlardaki gençlerle boks yoluyla eğitimler gerçekleştiren Wambui ve arkadaşları "Hukuk Sokakta" oluşumunu kurdular.

Bu oluşum içerisinde hukuk ve boks eğitimi alan 22 yaşındaki Newton Mwatabu, "Ona özeniyoruz ve onun başardığı gibi başarmak istiyoruz. O bize kötü davranışlardan ve hukuka karşı gelmekten kaçınmayı öğretiyor" diye konuştu.