Kerry, Çavuşoğlu'na suikastın soruşturulmasında yardım teklif etti

Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, ABD’nin Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastin bir parçası olduğu yönündeki söylemlerden duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi.


Günlük basın toplantısında, Çavuşoğlu ile Kerry arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, ABD’li bakanın kaygılarını ilettiğini belirterek şunları söyledi: “Kerry, Dışişleri Bakanı ile (Çavuşoğlu) yaptığı görüşmede ‘Gülen'in ülkelerinde bulunmasından dolayı ABD’nin dün gerçekleşen bu dile alınamayacak suikastın bir parçası olduğu veya desteklediği yönündeki söylemlerden dolayı endişelerini gündeme getirdi.”

‘İDDİALARIN GERÇEKLİĞİNE DAİR ORTADA HİÇBİR KANIT YOK’

ABD’nin Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik suikastle ilgili olduğu yönündeki iddiaları ‘gülünç’ olarak nitelendiren Kirby, “Bunun gerçekliğine ilişkin hiçbir şey ortada yok. Kerry de bugün yaptığı görüşmede bunu açıkça dile getirdi" dedi. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndaki diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu’nun telefonda görüştüğü Kerry’ye, “Hem Türkiye hem de Rusya saldırının arkasında FETÖ'nün olduğunu biliyor” dediği belirtilirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD’deki televizyon kanalı CBS'e verdiği mülakatta, "FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in hala ABD'de kalmasının tüm Türk halkını rahatsız ettiğini" ifade etmişti.

KERRY'DEN CİNAYETİN ÇÖZÜMLENMESİ İÇİN ÇAVUŞOĞLU'NA TEKLİF

Öte yandan Sputnik'te yer alan habere göre, John Kerry, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na Büyükelçi suikastına yönelik sır perdesinin çözümlenmesi için bir teklif sunduğu bildirildi.