Çorum’da kesilen bir hayvanda bulaşıcı hastalık tespit eden ve imhasına karar veren Veteriner Hekim Onur Bal, işletme ve hayvan sahibi tarafından darp edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kesilen hayvanda bulaşıcı hastalık tespit eden veteriner darp edildi!

24 Nisan pazartesi günü Çorum’da “OLG Hayvancılık”a ait bir kesimhanedeki denetim esnasında kesilen bir hayvanda bulaşıcı hastalık tespit eden Veteriner Hekim Onur Bal, işletme ve hayvan sahibi tarafından darp edildi.

Söz konusu olayın ardından KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen, konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Tarım Orkam-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Dostcan Şakar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çorum İl Tarım Orman Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak çalışan sendikamız Tarım Orkam-Sen üyesi Onur BAL Resmi Veteriner Hekim olarak görevlendirildiği OLG Hayvancılığa ait kesimhanede halk sağlığının korunması, insanların sağlıklı et tüketebilmesi amacıyla kanun ve yönetmelikler çerçevesinde özverili ve itinalı şekilde görevini yaparken; kesilen hayvanda bulaşıcı hastalık tespit etmiş ve imhasına karar vermiştir. Sendika üyemiz Veteriner Hekim Onur BAL durumu işletme sahibine izah etmesine rağmen bahse konuyu kabullenmeyen işletme sahibi ve hayvan sahibi tarafından darp edilmiştir.

Çirkince gerçekleşen bu şiddet olayını sendika merkez yönetim kurulu olarak kınıyoruz!

Tarım ve Orman emekçileri olan veteriner hekimler, kontrol görevlileri, denetçiler yalnız değildir. Veteriner Hekim Onur BAL arkadaşımızın Tarım Orkam-Sen olarak hak ve hukukunu arama yolunda her zaman yanındayız.

Bundan sonraki süreçte görevini yerine getirme çabasında olan tüm kamu görevlilerinin korunması için yöneticilerin gerekli tedbirleri almasını talep ediyoruz.”