KESK 10. Genel Kurulu toplandı

HABER MERKEZİ

KESK 10. Olağan Genel Kurulu, “Birlikte güçlüyüz, örgütlü mücadelemizle haklarımızı kazanacağız” sloganıyla Ankara’da toplandı. 500 delegenin neredeyse tamamının katıldığı genel kurulda, bedeli ne olursa olsun mücadeleye yeni bir ivme kazandırmanın kaçınılmaz hale geldiği ifade edildi. Salona pandeminin koşullarına, yoksulluğa, KHK’lere, baskılara, kadın cinayetlerine karşı pankartlar asıldı.

Divan başkanlığına İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın seçildiği genel kurul, tüzük değişikliği tartışmasıyla başladı. Tüzük değişikliği konusunda iki önerge sunulurken önerge sahibi delegelerin yaptığı konuşmada, KESK’i ilerletecek olanın kamu emekçileriyle buluşturacak bir tutum olduğu belirtildi.


KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen devletin sınıfsal karakterinin çok daha netleştirdiğini belirterek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın pandemiyi fırsata çevirerek bakanlığa ait kimi ihaleleri kendi şirketine verdiğini hatırlattı. Sağlık Bakanı’nın aşı tedarikini yandaş şirket üzerinden yaptığının altını çizen Gezen, çoğu kamu ihalesinin Kolin, Cengiz, Limak ve Kalyon başta olmak üzere yandaş müteahhitlere verildiğini söyledi. Bu gelişmelerin ulaşılabilir, nitelikli, parasız kamu hizmeti ve demokratik, bilimsel, laik, ana dilinde eğitim mücadelesinin haklılığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Gezen, bedeli ne olursa olsun mücadeleye yeni bir ivme kazandırmanın kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi. Pandemi nedeniyle katılamayan konuklar ise destek mesajları gönderdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu dönemde çok yüksek iş ve gelir kaybının yaşandığını belirterek, emekçilerin üretimden aldığı payın azaldığını ve sendikal hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığını dile getirdi. Çerkezoğlu, bu süreçte kamu emekçileri ve işçilerinin birlikte mücadelesinin zorunluluk olduğunu vurguladı. Ayrıca HDP, Emek Partisi, SOL Parti, SYKP tarafından gönderilen dayanışma mesajları da okundu. Genel kurul yarın yapılacak seçimlerle sona erecek.