KESK Antalya Şubeler Platformu, yandaş sendikadan istifa edip KESK'e bağlı sendikalara geçmek isteyen kamu emekçilerinin tehdit edilmesini protesto etti.

KESK, Antalya'da sendikaya üye olmak isteyen emekçilerin tehdit edilmesini protesto etti

HABER MERKEZİ

KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, sendikalarına üye olmak isteyen kamu emekçilerinin tehdit edilmesini protesto etti.

Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan KESK üyeleri adına konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, “TİS sonrası binlerce kamu emekçisi yandaş sendikalardan istifa etmeye başlamıştır. Yandaş sendikalardan istifa eden kamu emekçileri; yıllardır birikmiş sorunlarını çözebilecek tek güç olan konfederasyonumuz KESK'e bağlı sendikalara üye olmaya başlamışlardır” dedi.

“İş yerlerinde kamu emekçilerinin sorularına yanıt veremeyen üye kaybını engelleyemeyen yandaş sendika ve onun yetkilileri sorunun çözümünü sendikalarımıza geçmek isteyen üyeleri tehdit etmekte bulmuştur" diyen Mol, şu ifadelere yer verdi:

“Yandaş sendikadan istifa edip sendikalarımıza geçmek isteyen kamu emekçileri ‘senin için iyi olmaz, başına iş gelir, görev yerin değişmek zorunda’ kalır gibi tehditlerle engellenmeye çalışılmaktadır.

Buradan bir kere daha tüm kamu emekçilerine sesleniyoruz. Kurtuluşumuz haklarımıza sahip çıkmaktan, birlikte mücadele etmekten, bizler için gerçek sendikal mücadele veren sendikalarda örgütlenerek gücümüzü büyütmekten, birlikte yürümekten geçiyor diyor, sizleri KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye davet ediyoruz. Gerçek bir toplu sözleşme için birlikte mücadele edeceğiz birlikte kazanacağız.”

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Geride bıraktığımız Toplu İş Sözleşmesi süreci kapalı kapılar ardında Cumhur ittifakının arka bahçesi konumundaki iki konfederasyon Memur-Sen, onun ortağı Kamu Sen ve hükümet eli ile sefalet ücretine mahkum edildiğimiz bir süreç olarak geride kaldı. TİS sürecinde kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanmaması ve çözümsüzlüğe bırakılması milyonlarca kamu emekçisini hayal kırıklığına uğrattı.

Yıllardır bir formalitenin yerine getirilmesinden öte bir anlam taşımayan bu sözleşmeler, biz kamu emekçileri için bırakın kazanımı, fiili meşru mücadele ile kazandıklarımızın masalarda bırakıldığı, gasp edildiği süreçlere dönüşmüştür.

Ve yine yıllardır yaşadığımız senaryo tekrar etmiş, hiçbir temel sorunumuza çözüm üretmeyen, bizleri sefalete mahkum eden mutabakat üzerinden başarı hikayeleri anlatılmıştır.

Bu ülkede çarşıda, pazarda, mutfakta yaşanan gerçek enflasyon %45’i aşmışken; gözümüzü her gün yeni zamlara açarken, yılların mücadelesi ile kazandığımız haklarımız bir bir masada teslim ediliyorken bu masallara karnımız tok diyen kamu emekçileri, yandaş sendikaların hükümetin tüm taleplerine tereddütsüz ve tartışmasız bir şekilde imza atmalarını kabul etmemiş ve TİS sonrası binlerce kamu emekçisi yandaş sendikalardan istifa etmeye başlamıştır.

Yandaş sendikalardan istifa eden kamu emekçileri; yıllardır birikmiş sorunlarını çözebilecek tek güç olan konfederasyonumuz KESK'e bağlı sendikalara üye olmaya başlamışlardır.

İş yerlerinde kamu emekçilerinin sorularına yanıt veremeyen üye kaybını engelleyemeyen yandaş sendika ve onun yetkilileri sorunun çözümünü sendikalarımıza geçmek isteyen üyeleri tehdit etmekte bulmuştur.

Yandaş sendikadan istifa edip sendikalarımıza geçmek isteyen kamu emekçileri 'senin için iyi olmaz, başına iş gelir, görev yerin değişmek zorunda' kalır gibi tehditlerle engellenmeye çalışılmaktadır.

Değerli basın emekçileri ve sevgili mücadele arkadaşlarım,

KESK’e bağlı sendikalarımızın üyeleri ve sendikamıza üye olmak isteyen kamu emekçilerini tehdit edenlere, zorbalık yapanlara TCK’nin 118. maddesinde belirtilen “Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmünü hatırlatıyoruz.

Yandaş sendika ve onun yeni ortağı ne yaparsa yapsın artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Geride kalan 6 TİS boyunca kamu emekçilerine vaat edilenlerin hiçbiri TİS’de imza altına alınmamış her seferinde AKP iktidarı ne verirse onunla yetinilmiştir.

Artık kamu emekçileri sizin anlattığınız masallara kanmamaktadır. Ne kadar tehdit ederseniz edin kamu emekçileri bir olmak, birlik olmak ve bu gücümüzle geleceği değiştirmek için sendikamızda örgütlenmeye devam edecektir.

Buradan bir kere daha tüm kamu emekçilerine sesleniyoruz. Kurtuluşumuz haklarımıza sahip çıkmaktan, birlikte mücadele etmekten, bizler için gerçek sendikal mücadele veren sendikalarda örgütlenerek gücümüzü büyütmekten, birlikte yürümekten geçiyor diyor, sizleri KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye davet ediyoruz. Gerçek bir toplu sözleşme için birlikte mücadele edeceğiz birlikte kazanacağız.

Yaşasın KESK, yaşasın örgütlü mücadelemiz."