1 Mayıs'ta İstanbul'da uygulanan polis terörü için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. Henüz haklarında soruşturnna açılmayan Vali Güler ve Emniyet Müdürü Cerrah istifaya davet edildi

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 1 Mayıs'ta biber gazı sonucu bir kişinin ölümüne neden olanların yargılanması gerektiğini söyledi. Tombul, "1 Mayıs'ta güvenlik görevlileri önlerine çıkan herkese saldırdı, İstanbul'u savaş alanına çevirdi. Öyle ki, İstanbul Emniyeti'nin stoklarında biber gazının kalmadığı basına da yansıdı. Bu saldırılar sırasında 75 yaşındaki İbrahim Sevindik fenalaştı, tüm yolların polis tarafından kapatılması nedeniyle hastaneye geç ulaştırıldı. Otopsi raporu henüz çıkmadı ama biber gazından sonra fenalaşması ve hastaneye geç ulaşmasına neden olanların asıl sorumlular olduğu görülüyor" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, "Bu olay başta olmak üzere 1 Mayıs'ta yaşananlar için başta İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü olmak üzere sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Soruşturmaların daha sağlıklı yürütülmesi için İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nü istifa etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

1 Mayıs, 1 Mayıs Alanı'nda kutlandı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili dün Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması yaparak, Vali Muammer Güler'i istifaya çağırdı. ÖDP İstanbul İl Sekteri Funda Ekin, yaptığı açıklamada 1 Mayıs günü İstanbulluların şiddete maruz bırakıldığını, seyahat özgürlüklerinin kısatlandığını söyledi. Vali ve Emniyet Müdürü'nün Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yapılan tehditleri sumen altı ederek ölümüne yol açan ihmalkarlıklar da yaptıklarını ifade eden Ekin, "Bu Vali ve bu Emniyet Müdürü sadece siyasi gerekçelerle AKP hükümeti tarafından koltuklarında tutulan kimselerdir" dedi.