KESK İzmir, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından onaylanan TİS ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Sefalet teklifi yok hükmündedir” denildi

KESK İzmir: Son sözü emekçiler söyleyecek

BÜŞRA ÇOŞKUN

KESK İzmir Şubeler Platformu, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından onaylanan Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili BES İzmir Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı KESK İzmir Dönem Sözcüsü Mustafa Güven yaptı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının emekçiler için yok hükmünde olduğunu vurgulayan Güven, “Gerçek enflasyonun yüzde 30’ları aştığı koşullarda KESK’in talep ettiği 2020 yılı için yüzde 38 zam, emekçilerin yaşam koşulları karşılaştırıldığında bu teklif daha baştan geçersizdir. 27 Ağustos’ta yaptığımız, iş bırakmasında da dediğimiz gibi Memur Sen’le Kamu işveren heyeti arasındaki tutanak anlaşmazlığı da artık bu toplu sözleşme görüşmelerinin ciddiyetini tamamen ortadan kaldırmıştır. Tutanak tutmayı dahi beceremeyen bir sendikanın 3 milyon kamu emekçisinin ve 2 milyon kamu emeklisinin 2 yıllık yaşam koşullarını belirleme hakkı kalmamıştır” diye konuştu.

“GELİRİMİZ YÜZDE 40 ERİTİLMİŞTİR”

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararını tanımadıklarını belirten Güven, “Maaşlarımızda yaşadığımız bu erimeyi gidermeyen, temel sorunlarımıza çözüm üretmeyen hiçbir teklifin gerçekte bir karşılığı yoktur. Toplu Sözleşme görüşmeleri başladıktan sonra dahi elektriğe, doğalgaza yüzde 15 zam gelmiştir. Bu koşullarda emekçiler nezdinde karşılığı olmayan emekçilere sandık konulsa Memur Sen üyelerinin dahi reddedeceği bu rakamlar zam değil peşinen sefaletin dayatılmasıdır. Bu anlamda bu TİS ve KGHK Kararını tanımadığımızı, gerçek TİS’in gerçekten grev hakkının tanındığı ve emekçilerin onayına sunulan bir Toplu Sözleşme düzeni mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.