Merkez üssü Maraş olan depremlerin ardından KESK İzmir Şubeler Platformu açıklama yaparak depremden etkilenen bölgenin OHAL değil, afet bölgesi ilan edilmesi için çağrı yaptı.

KESK’ten deprem bölgesi için çağrı: OHAL değil, afet bölgesi ilan edilsin

BirGün EGE

Maraş’ta gerçekleşen depremler sonrasında KESK İzmir Şubeler Platformu açıklama yaparak deprem bölgesi için olağan üstü hal (OHAL) değil, afet bölgesi ilan edilmesi için çağrıda bulundu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven tarafından yapılan açıklamada, ülkenin ayağa kalktığını ve tüm yetersizliklere rağmen büyük bir dayanışma çalışmasının yürütüldüğünü vurgulandı.

Bütün kamu ve özel işletme kaynaklarının depremzedeler için seferber edilmesi mümkün iken OHAL’e neden ihtiyaç duyulduğunun izaha muhtaç olduğunu dile getiren Güven, “Bölgeye gelen yardımlar organize bir şekilde dağıtılamıyor, ihtiyaç olan malzemelere ihtiyaç olan özellikle kırsal köylere ve noktalara ulaştırılmıyor. Yardımların depremzedelere dağıtılmasında devlet yok, enkaz çalışmalarında askeriye ve devlet yok, malzemelerin ayrımcı dağıtılmasına karşı devlet yok, depremzedelerin ve gönüllü çalışanların can güvenliğinin sağlanmasında ve barınmasında devlet yok ama giden yardımların, gönüllü insanların engellenmesinde devlet OHAL ilanı ile kendini ortaya çıkarıyor” dedi.

Güven, şunları söyledi:

“Deprem vergileri nerede? Depremzedelerin kaderi gönüllü insanların yardımlarına bırakılamaz. Vergilerimiz nerede? Acilen deprem vergileri depremzedelerin acil barınma ihtiyacı için harekete geçirilmelidir. Gönüllü çalışan emek meslek örgülerine gönüllülere gereken barınma ve sağlıklı çalışma ortamı yaratılmalı, asbest tehlikesini karşı tüm görev yapanlara maske dağıtılmalıdır. Deprem bölgelerinde yapılması gereken en radikal tedbirler için dahi anayasal, yasal engel bulunmamakla birlikte çalışmaların hızlandırılması ve kolaylaştırılması için 10 ilin afet bölgesi ilan edilmesi yeterlidir.”