SES Antalya Şubesi ve Antalya Tabip Odası Başkanı Taha Karaman‘ın mahkeme kararıyla 7 yıl sonra görevine iade edilmesi nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan basın açıklamasında, “Mücadelemiz henüz bitmedi, tüm barış akademisyenleri geri dönene kadar mücadelemiz sürecek. KHK’lar gidecek biz kalacağız” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
KHK ile ihraç edilen doktor Taha Karaman göreve iade edildi: "Mücadelemiz bitmedi”

HABER MERKEZİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyesi ve Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman‘ın görevine iade edilmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Bölümü önünde yapılan basın açıklamasına SES Antalya Şubesi, Antalya Tâbip Odası, Öğretim Elemanları Derneği ve Antalya Dayanışma Akademisi’nin çağrısıyla yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

"KHK'LAR GİDECEK BİZ KALACAĞIZ"

Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi ve barış akademisyeni Prof. Dr. Nursel Şahin, “Mücadelemiz henüz bitmedi, tüm barış akademisyenleri geri dönene kadar mücadelemiz sürecek. KHK’lar gidecek biz kalacağız. Bu vesileyle Taha Karaman hocamıza 30 yıldır emek verdiğiniz, öğrenci yetiştirdiğiniz, hastalarını tedavi ettiğiniz Akdeniz Üniversitesi hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Şahin, kendilerine destek olan Antalya Tabip Odası, SES Antalya Şubesi, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, AÜ Öğretim Elemanları Derneği’ne ve diğer tüm kesimlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Nursel Şahin ‘in ardından söz alan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz ise şunları söyledi:

"HUKUKU ÇİĞNEMEKTE OLDUKLARININ FARKINDALAR"

“Barış akademisyenlerinin haklarını gasp edenler hukuku çiğnemekte olduklarının elbette farkındalar. Hukuk tanımazlıklarıyla, insan haklarını, çalışma özgürlüğünü ve seyahat hakkını engellemekle bir kazanç elde edeceklerini düşünen bedbahtlar tarihin kara sayfalarında yerlerini almıştır. Unutmadık, unutturmayacağız.

Düşünce özgürlüğünü her zaman savunmaya devam edeceğiz ve Türkiye’nin bu karanlıktan çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz”

Haklı hukuk mücadelesi sonunda görevine iade edilen Taha Karaman hocamıza aramıza tekrar hoş geldiniz diyor görevinin devamında başarılar diliyorum. Ve tüm KHK’lılar iade edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!”

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Taha Karaman 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı KHK ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Taha Karaman 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanarak görevine geri döndü.