OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Ferit Bahadır Akın, göreve iade edildi.

KHK ile ihraç edilen öğretmen göreve iade edildi

Berkay SAĞOL

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Kuşadası Mesleki Eğitim Merkezi’nde Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni olarak görev yaparken, 7 Şubat 2017 tarihindeki 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen üyesi Ferit Bahadır Akın, 2021 yılının son günlerinde göreve iade edildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aranan Akın’a göreve iade edildiği bilgisi verilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek karar tebliğine imza atması gerektiği söylendi.

Göreve iadesiyle ilgili BirGün’e açıklama yapan Akın, “İhracımın üzerinden 5 yıl geçmesine az bir süre kala göreve iade edildim. Bu gereksiz bekleme sona ermiş oldu. 30 Aralık’ta böyle bir haber almak deyimi yerindeyse yeni yıl hediyesi oldu. Birazcık şaşkınlık, haksızlığa uğramışlık ve iftiraya uğrayıp pardon demiş gibi hissediyorum. Öyle muhteşem bir sevinç yok çünkü hak ettiğimizi geri aldık. Bundan sonra mücadelemiz devam edecek. İhraç edilmiş iade bekleyen arkadaşlarımız ve iade talebi reddedilen arkadaşlarımız için direnmeye devam edeceğiz. Şu anda en azından mücadelemiz için bir adımı olumlu şekilde geçtik. 5 yıllık sürede yanımızda olan dostlarımızın ve ailelerimizin yüzündeki sevinci görmek en büyük mutluluk ve moral kaynağı. Önümüzdeki süreçte ihbar mekanizmasının ortaya çıkması için uğraş vereceğiz” dedi.

KHK ihraç edildikten sonra kolon kanserine yakalanan ve vefat ettikten yaklaşık 6 ay sonra 23 Kasım’da göreve iade edilen Atilla Yalçıntaş’ta, Ferit Bahadır Akın ile beraber 686 sayılı KHK ile ihraç edilmişti.