KHK'lılar cadı avının hedefi oldu

BirGün/Antep

Antep'te KHK - SİVİL ÖLÜM başlığı altında düzenlenen etkinlikte konuşan HDP Kocaeli Milletvekili ve Prof. Dr. Ö. Faruk Gergerlioğlu, KHK'lıların cadı avının hedefi olduğunu kaydetti.

Antep, Maraş, Adıyaman, Osmaniye, Karaman gibi ülkenin çeşitli yerlerinden KHK mağdurlarının katılımıyla KHK - SİVİL ÖLÜM toplantısı gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan HDP Kocaeli milletvekili Ö. Faruk Gergerlioğlu ülkenin bir cehenmem çukuruna dönüştüğünü, AKP'nin İstiklâl Mahkemeleri'ni aratmayacak uygulamalarla, bir cadı avı başlattığını ifade etti.

Sorunun boyutunun çok büyüdüğünü, KHK'lıların cadı avının hedefi olduğunu ve adeta yurttaş olmaktan çıkartıldığını vurgulayan Ö. Faruk Gergerlioğlu, kentte görev yapan Prof. Dr. Haluk Savaş'ın, Gaziantep Üniversitesi'nden KHK ile atıldığını ve yaşatılan eziyetleri anlattı.

Toplantıda söz alan katılımcılardan Muzaffer Türkmen, "AKP devleti ele geçiren bir yapıya dönüştü. Mücadelenin hayatın her alanında örgütlenmesi kısmı eksik. Bu nedenle KHK zulmü bu boyutlara vardı. Ve aynı gereköeyle AKP, HDP vekillerini, halkın seçtiği yerel yöneticileri, sol parti mensuplarını gerekçesiz olarak içeri atma cesareti bulabildi" dedi.

Katılımcılar etkinlikte söz alarak KHK ile yaşam haklarının ellerinden alındığını, hiç bir yerde çalısmalarına izin verilmediğini, yurt dışına çıkmalarının yasaklandığını, iş yeri bile açamadıklarını ifade etti.