İhraç edildiği Ankara Üniversitesi'ne girdiği üniversite sınavının ardından aldığı puan ile tekrar kazanan Araştırma Görevlisi Cenk Yiğiter hakkında üniversite rektörü Erkan İbiş, Yiğiter'in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

KHK mağduru Yiğiter'e rektörden suç duyurusu

MUTLU EROL KAHYA

Geçtiğimiz dönem Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen Araştırma Görevlisi Cenk Yiğiter hakkında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş suç duyurusunda bulundu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı sırada ihraç edilen Yiğiter, çok kez yaşananları kampüs içerisinde protesto etmeye çalışmış ancak birçok akademisyen gibi Rektörlük'ten talimat aldığını ifade eden Özel Güvenlik Birimleri'nin engellemesi ve saldırılarıyla karşı karşıya gelmişti.

khk-magduru-yigiter-e-rektorden-suc-duyurusu-326369-1.

"Erkan İbiş Türkiye Akademilerinin baş trollüdür"

Karşı karşıya kaldığı saldırıları ve engellemeleri sosyal medya üzerinden sık sık dile getiren Yiğiter hakkında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş 'hakaret' ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yiğiter'in Twitter hesabından İbiş hakkında yazdığı, "Erkan İbiş Türkiye Akademilerinin baş trollüdür. Üniversite katile olarak tarihe geçti." ifadeleri, Savcılığın hazırladığı iddianame kapsamında delil olarak sunuldu.

Savcılığın hazırladığı iddianame içerisinde Yiğiter'e ait olmayan "Zavallı insan, zavallı yaratık" ifadeleri de yer aldı. Yiğiter yaşanan durum karşısında bu ifadenin kendisine ait olmadığına belirterek sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti.

Cenk Yiğiter üniversite sınav puanının açıklanmasının ardından "YGS puanımı öğrendim. EBF Bilgisayar Öğretmenliği garanti. Cebeci'ye öğrenci kimliği ile gireceğim. Var mı bi planınız? @profdrErkanibis" demişti.