Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda kendisine oy desteğini artırma çabasıyla belli kesimlerle bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu 2’nci tur için destek arayışında
Fotoğraf: Twitter/@CHPfotograf

Hüseyin ŞİMŞEK

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için son haftaya girilirken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da temaslarını artırıyor. Sandığa gitmeyen ve geçersiz oy atan 9 milyondan fazla seçmenin analizini yapan parti yönetimi, milliyetçi söylem, gençliğin problemleri, kadınların toplumsal hayatta yaşadığı öncelikli sorunlar, göçmen meselesi gibi konulara verilecek ağırlığın, seçmen grubunu etkileyebileceğini düşünüyor. Partiye iletilen son kamuoyu yoklamalarında da farkın son derece düşük olduğu, her iki adayın da ciddi oranda şansı bulunduğu bilgisi yer aldı. Bu nedenle Kılıçdaroğlu, çeşitli konu başlıklarında mesajlar vereceği buluşmalara imza atacak. İlk olarak bugün Hatay’da olacak Kılıçdaroğlu, hem deprem bölgesinin 6 Şubat’tan bu yana var olan sorunlarına dikkati çekecek hem de sınır hattında sığınmacılarla ilgili mesaj verecek. Kılıçdaroğlu’nun yarınki durağı ise Ankara olacak. Ülkü Ocakları'nın eski başkanları ile bir araya gelecek Kılıçdaroğlu, başta Sinan Ateş cinayeti olmak üzere çok sayıda konuya değinecek. Toplantıda, eski Ülkü Ocakları yöneticilerinin de konuşma yapacağı bildirildi.

Kılıçdaroğlu daha sonra uyuşturucu sorununun çözümüne ilişkin önerilerini anlatacak. CHP Lideri, bu sorunun yoğun bir şekilde yaşandığı Adana’ya Perşembe günü giderek iktidarın uyuşturucu ile mücadele edemediğini anlatacak. Kılıçdaroğlu, “milliyetçi buluşmalar” kapsamında Cuma günü ise İstanbul’da olacak. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu burada Balkan Türkleri ile bir araya gelecek. Avrupa’daki azınlıklar başta olmak üzere çok sayıda kritik konuda mesaj verecek CHP Lideri, seçime 48 saat kala İstanbul programını noktalayacak ve taslak programa göre son iki gün Ankara’da olacak.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından Cumhurbaşkanı adaylığında üçüncü sırada kalan Sinan Oğan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile çeşitli temaslar kuran CHP, milliyetçi söylemlerin etkisini araştırdı. Kılıçdaroğlu’nun bu söylemleri ile ilk turda desteğini alamadığı seçmenlerin oyunu kazanabileceği düşünülüyor.