Kılıçdaroğlu 4 yıl deyince, Davutoğlu 55 yıl daha istedi: 2071’e kadar buradayız

Bir süredir “2023” hedeflerini dilinden düşürmeyen AKP hükümeti, hedefi sembolik bir hedefe dönüştürdüğü Malazgirt muharebesinin 1000. yıldönümünün yaşanacağı 2071’e kadar iktidarda kalmakta kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı’nı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmenden dört yıl talebine değinerek, “Vizyon sahibi bir kişinin söylememesi gereken bir söz. Bize emaneti verin, emanetin gereğini yaptığımız sürece bize destek olun, emanetin gereğini yapmadığımız anda da bizden bu emaneti alın. Ne 4 yıl, ne 4 dakika, ne 40 yıl. emaneti sürdürürsek biz 2071 yılına kadar buradayız” diye konuştu ve ekledi:  “Ömrümüz vefa etmezse bizden sonraki AK Parti kadroları bunu sürdürecek”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi'nde düzenlenen TOBB VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşan Davutoğlu, muhalefetin gerçekleştiremeyeceği vaatlerde bulunduğunu söyleyerek, "Ben 62. hükümeti kurarken dokuz aylık bir perspektifi değil dokuz senelik perspektifi ve biz devlet olarak 2071’i planlarken 4 senelik perspektif demek şu demek: Ben şu anne kadar birikmiş olan Merkez Bankası rezervlerini, hazineyi, Türkiye ekonomisinin gelmekde olduğu düzeyi 4 senelik kısa vadeli kitleleri tatmin edici görülmüş olan fakat uzun zamanda yara açan politikalarla heba edeceğiz. Sonrası Allah Kerim" dedi.

Seçimlerde en büyük tehlikelerden birinin sadece seçimi kazanmak için bir program hazırlamak olduğunu belirten Davutoğlu, AKP’nin bunun tam aksini yaptığını savundu. Davutoğlu, son derece uzun vadeli bir hedefleri olduğunu anlatarak, “90’lı yılların Türkiye’sindeki iktidar partilerinin anlayışıydı. Çünkü onlar seçim sonrasında tekrar iktidar olup olmayacaklarını bilemiyorlardı ya da ümitleri yoktu. Ama AK Parti, hiçbir seçim öncesinde seçim ekonomisi uygulamadı. Etik ve ekonomik olarak bu doğru değil. AK Parti iktidarları yine seçim sonrasında o sorumluluğu kendisinde olacağı bilinci ile hareket etti” dedi.

AKP’nin dün açıkladığı listesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berta Albayrak ya da seçim şarkısı “Dombıra”yı uyarlayan santçı Uğur Işılak gibi isimlerin olması büyük tepki çekmişti. Listede Hüseyin Yayman, Markar Esayan gibi yandaş gazeteciler de unutulmamıştı. İcraatlari ve kapasiteleri nedeniyle çok sorgulanan Çevre Bakanı İdris Güllüce ile Orman Bakanı Veysel Eroğlu gibi isimler ise liste başı seçilmişti.