Karabağlar’daki toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kaderini gençlerin belirleyeceğini belirterek, “Az kaldı sandığa gideceksiniz. 6 milyon 300 bin gencin oylarıyla harami saltanatı son bulacak” dedi.

Kılıçdaroğlu: 6 milyon 300 bin gencin oylarıyla harami saltanatı son bulacak

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiren “Türkiye Muhtarlar Buluşması” kapsamında İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mobilyacılar Odası Yönetimi ve Mobilyacı esnafı ile bir araya geldi.

Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademisi’nin de açılışını yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Karabağlar Belediyesi’ne ait projelerin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Karabağlar Yurtoğlu Mahallesinde Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapılacağı alanda gerçekleşen temel atma törenine CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer ve yurttaşlar katıldı. Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı ve temeli atılan projeler arasında Yıldız Kenter Kültür Merkezi, Nasrettin Hoca Çocuk ve Bilim Kültür Merkezi, Mobilya Akademi, Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ve Özdemir Sabancı Parkı yer alıyor.

Türkiye’nin kaderini gençlerin belirleyeceğini dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Gençler hiç meraklanmayın. Türkiye’nin kaderini sizler belirleyeceksiniz, az kaldı sandığa gideceksiniz. 6 milyon 300 bin genç dünya siyaset tarihine önemli bir belge bırakacak. Sizin oylarınızla harami saltanatı son bulacak” dedi. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız hizmet ederken biliyorum ki engelleniyorlar. Ama onlara şunu söyledim. Sakın şikayet etmeyeceksiniz! Tüm engelleri aşıp İzmirlilere hizmet edeceksiniz. açılışı yapılan her bir yapının altında kaça mal olduğu yazılı, harcanan her kuruşun hesabını millete veriyorlar. Sizin paranızı kamu harcar ama aynı kamunun millete hesap vermesi gerekir. Az kaldı dedim, Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yoktur” ifadelerini kullandı.

kilicdaroglu-6-milyon-300-bin-gencin-oylariyla-harami-saltanati-son-bulacak-935774-1.

"BİRBİRİMİZE KENETLENECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bu merkez Karabağlar Belediyesi ile ne ilk ne de son projemiz olacak. 3 bin seyirci kapasiteli stat, açık ve kapalı spor alanları, yeşil alanlar tesis içerisinde yer alacak. En geç iki yıl içerisinde tamamlayacağız. Gençler bu ülke sizin yurdunuz şehrinizin de ülkenizin de dünyamızın da sizlerin emaneti olduğunun bilincindeyiz. Her adımımızı atarak can kulağıyla sizi dinliyorum. Fikir ve beklentilerinizden ilham alıyorum. Türkiye ve dünya zor günlerden geçiyor. Ekonomik kriz ve küresel ilkim krizi... Tüm bunların nedeni birilerinin haramilik yapması... Çalması... Bu adaletsizlik karşısında yan yana durmak yeterli değil. Birbirimize bir horon gibi kenetleneceğiz” dedi.