Kılıçdaroğlu AK'lanan bakanlara 'bakanlıklar' önerdi: Her cuma bir ayet sallar artık...

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu kapsamında adları yolsuzluğa karışan ve AKP'li vekiller tarafından Yüce Divan'a gönderilmeleri engellenen dört Bakan hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlara yeni bakanlıklar önerdi. Yeniden bakan olabilmeleri için dilekçe yazabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır. Zafer Çağlayan Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı… Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. Bakara makara deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan” dedi.

Partisinin grup toplantısında AKP'yi müzik kutusuna benzeten Kılıçdaroğlu, "Kim parayı atarsa onun müziğini çalıyor" dedi.

BAKAN'ININ KOLUNA SAATİ DE Mİ DARBECİLER TAKTI?

17-25 Aralık'a darbe girişimi diyen hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Senin bakanının koluna saati darbeciler mi taktı. O kasaların içinde paralı darbeciler mi koydu. Senin bakının benim günahım yok dedi. O söyledi ben yaptım dedi. Bunu da darbeciler mi söyletti. Bunu duymuyorlar, sorduk. Darbe de darbe diyorlar. Sana ilkokul çocuğunun anlayacağı soruları soruyorum. Hangi gerekçe ile cevap vermiyorsun" şeklinde konuştu.

EGEMEN BAĞIŞ BAKAN OLSUN, HER CUMA AYET SALLASIN

Dört bakanın Meclis tarafından AK'landığına göre yeniden bakan olmalarını önerebileceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Şimdi yeni sayfaya geldik. 4 bakan aklandı bir suçları yok. Önümüzdeki günlerde dilekçe verecekler. Haklı mı haklı adamlar. Yardımcı olmak için. Muammer Güler mükemmel bir maliye bakanı olur. Yeri gelir birinin önüne yatar hazineyi boşaltır.

Zafer Çağlayan, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı…

Egemen Bağış Diyanet İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. Bakara makara deyip her cuma bir ayet sallar.

Erdoğan Bayraktar. Biliyorsunuz talimat almakla sorumlu. Kamu İhale Kurumundan Sorumlu Bakan."