CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Akşener’siz yaptığı ilk toplantının ardından “Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu bir diğer paylaşımında ise 418 milyar dolar konusunda kararlı olduğunun altını çizdi. Öte yandan CHP yönetimi, 5 liderin yaptığı toplantıyı değerlendirmek üzere parti genel merkezinde toplandı.

Kılıçdaroğlu: Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor

Millet İttifakı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyip masadan kalkmasının ardından ilk kez toplandı.

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde 5 liderin bir araya geldiği toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü ve toplantı sonrası yayınlanan metinde ortak adayın 6 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te yapılacak toplantının akabinde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

CHP, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5'li toplantının ardından durum değerlendirmesi yapmak için parti genel merkezinde yeniden toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise toplantı sonrası Twitter'dan bir açıklama yaptı. "Türkiye'nin renklerini birleştirme" vurgusu yapan Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

“Türkiye'mizin bütün renklerini birleştirerek gerçek anlamda demokrasi, adalet ve huzuru getirmek için bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ederim. Aynı inanç ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürüyor.”

“418 MİLYAR DOLAR KONUSUNDA ÇOK KARARLIYIM”

CHP Lideri, bu paylaşımdan 45 dakika sonra yaptığı bir başka paylaşımda ise 418 milyar dolar konusunda çok kararlı olduğunun altını çizdi:

“418 milyar dolar ile ilgili çok kararlı olduğumun tekrar altını çizmek isterim. Her kuruşu bu milletin insanlarına geri verilecek. Kim olduğunuz, nasıl düşündüğünüz, kime oy verdiğinizin hiçbir önemi yok; bu para sizin, hakkınızı alacaksınız.”