Kılıçdaroğlu: Berkin Elvan'ın annesine ne deriz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ile ortak koalisyon hükümeti isteyenlere Gezi Direnişi'nde polisin attığı gaz bombasıyla katledilen Berkin Elvan'ı hatırlatarak sert çıktığı iddia edildi. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Kılıçdaroğlu'nun, "Bırakın yolsuzlukları bir tarafa, Gezi'de öldürülen çocukların annelerine, Berkin Elvan'ın annesine ne deriz. AKP ile koalisyon olursak 4 Bakanı nasıl Yüce Divan'a göndereceğiz" dediğini aktardı.

Türkiye, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan siyasi tabloda koalisyon hükümeti seçeneklerini değerlendirirken parti içi kulisleri de gazetelere ve özellikle de köşe yazarlarının yazılarına yansıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanlarından ve Yeniçağ gazetesinin Ankara temsilcisi olan Ahmet Takan da bugünkü yazısında CHP içindeki Baykal ve koalisyon tartışmalarına ilişkin kulis bilgilerini aktardı.

Takan’ın yazısına göre Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmek için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan izin istemedi ama görüşmeden haberdar etti. Kılıçdaroğlu da Baykal’a ‘sert tonda’ iki uyarı yaptı: Görüşme sarayda olmayacak ve hükümet meselesi konuşulmayacak.

Kılıçdaroğlu'nun öncelikli olarak CHP-MHP koalisyonu veya dışarıdan destekli CHP azınlık hükümeti ihtimalleri üzerinde durduğunu belirten Takan, Kılıçdaroğlu'nun AKP ile koalisyon için baskı yapan CHP'li isimlere ise şu şekilde yanıt verdiğini öne sürdü:

“AKP ile koalisyon yaparsak biteriz. Bırakın yolsuzlukları bir tarafa, Gezi’de öldürülen çocukların annelerine, Berkin Elvan’ın annesine ne deriz. AKP ile koalisyon olursak 4 Bakanı nasıl Yüce Divan’a göndereceğiz.”