Kılıçdaroğlu CHP ön seçimlerinde açık ara birinci oldu

CHP’de 700 bini aşkın üyenin oy kullandığı ön seçimler sonuçlandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2. Bölge’de oyların yüzde 95’ini aldı. Selefi Deniz Baykal Antalya'da 2. olurken, son ayların tartışılan ismi Mustafa Sarıgül ise gerilerde kaldı.

Önseçimlere katılarak bu uygulamayı teşvik etmeye çalışan Kılıçdaroğlu, İzmir 2. bölgede 32 bin 941 oy ile toplam oyların yaklaşık yüzde 95'ini aldı. Kılıçdaroğlu böylece en yakın rakibi Mustafa Balbay'a 16 bin oy fark atarak, birinci sırayı aldı. Kılıçdaroğlu, kontenjan uygulaması nedeniyle ikinci sıradan listeye girecek.


İSTANBUL'DA TANAL, ONUR VE CİHANER İLK SIRALARDA
İstanbul'aki önseçimlerde ise partinin en aktif isimlerinden Mahmut Tanal, Melda Onur ve İlhan Cihaner en çok oyları alan isimler oldu. Tanal 1. Bölgede birinci gelirken, gazeteci Barış Yarkadaş ikinci ve Gamze İlgezdi üçüncü oldu. İkinci Bölgede en çok oyu ise Aykut Erdoğdu aldı. Emekli General Dursun Çiçek ikinci, Melda Onur ise üçüncü sırayı aldı. İstanbul 3. Bölgede ise en fazla oya sahip olan isim İlhan Cihaner oldu. Madalyonun diğer yüzünde ise eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oy sayımının geç saatlere kadar sürdüğü İstanbul 2. bölgede 6. sırada yer aldı. Ancak Sarıgül'ün, kontenjan uygulaması nedeniyle 10. sıradan listeye gireceği belirtildi.

NAZLIAKA ÖNDE
Ankara 1. bölgede Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski İl Başkanı Necati Yılmaz, avukat Ali Haydar Hakverdi, avukat Hikmet Tepe ilk sıralarda yer aldı. Ankara 2. bölgede partinin Keçiören Belediye Başkan adayı Murat Emir’i, Nihat Yeşil ve Ali Rıza Erbay takip etti.
Partinin özellikle madenci hakları konusunda adından söz ettiren milletvekili Özgür Özel, Manisa'da birinci oldu.


YÜZDE 80'İ BELLİ
Ön seçim sonuçlarının ardından partinin milletvekili adaylarının yüzde 80’i belirlenmiş oldu. Geri kalan yüzde 20’nin ise parti yönetimince ilk Parti Meclisi toplantısında kesinleşmesi bekleniyor. Bu toplantının 5 ya da 6 Nisan’da yapılması planlanıyor.  Eğilim yoklamalarında yüzde 50-60 arasında bir katılım oranı yaşanmasına karşın ön seçimde bu oran daha da yükseldiği ifade edildi. Parti yönetimi, genel başkanın ön seçime girecek olmasının katılımı artırdığını görüşünü savundu.