CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu. "Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi. Kılıçdaroğlu ile konuşan Mustafa Balbay, “Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor” dedi.

‘Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor’

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Balbay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajı bugünkü yazısına taşıdı.

Kılıçdaroğlu “Önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş seçmende ciddi bir çekilme var. Ancak bu seçmenin büyük yönelim gösterdiği bir parti yok. Halk iktidardan bıktı ama net bir alternatife de yönelmiyor. Bunu nasıl sağlayacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Halkın bize sorduğu kritik soru şu: Siz ne yapacaksınız? Bu soru önemli. Bu, halkın başka seçeneğe yöneldiğini gösteriyor. Sadece bu iktidarın olumsuzluklarını anlatmak yetmez, çözümü koymak gerek. Bunu yapınca inandırıcı oluyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına dair soruları da Kılıçdaroğlu şöyle yanıtladı: "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur) Yavaş ve (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem) İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.”

Balbay, yazısında şu ifadeleri de kullandı: “Kemal Bey’in anlatımlarından bizim çıkardığımız sonuç şu: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor.”