Kılıçdaroğlu: Danıştay'a kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur

Perpa Ticaret Merkezi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı. "Danıştay'a kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen dürüst hakim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl" bu çağrıyı yaptım. 'İstifa etmiyorum' diyor. Etmemekte kararlı. Ama ben de ona 'sen onursuz birisin' deme kararlılığındayım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sen dürüst hakim olduğunu düşünüyorsan, onurluysan o görevde bir dakika durma, istifa et ve ayrıl' bu çağrıyı yaptım. 'İstifa etmiyorum' diyor. Etmemekte kararlı. Ama ben de ona 'sen onursuz birisin' deme kararlılığındayım. Ayrıca o kişi o görevde bulunduğu sürece Danıştay'a gölge ediyor. İtibarını sarsıyor. Yüzyıldan fazla görev yapan bir Danıştay'a kimsenin gölge düşürmeye hakkı yoktur. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı bu açıdan çok önemlidir. Hakim çok önemli bir görev yapar. Kimin suçlu olup olmadığına esnaf, sanayici, gazeteci, siyasetçi karar vermez. Hiç kimse karar veremez. Sadece hakim karar verir. Savcı iddia eder, avukat savunur. Ama hakim karar verir. Hakim siyasi kişiliğini öne çıkarmışsa o hakim olmaktan çıkmıştır. Benim bu talebimi siyasetçi olarak dile getirmem de yetersizdir. Bağımsız yargı isteyen herkesin açık dilendirmesi lazım."

SOĞAN FİYATLARINDAKİ ARTIŞA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmanın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin soğan ve patates ithalatıyla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "16 yılda bu ülke saman ithal etti. Mercimek ithal etti, fasülye ithal etti, yulaf ithal etti. Canlı hayvan ithal etti. Et ithal etti. Şimdi soğan ve patates ithal ediyor. Akıl ve mantığın alacağı bir şey değil. Bu kadar bereketli topraklar üzerinde üretim yapan insanların 5-10 kuruş kazanmalarına hükümet engel oluyor. Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir" dedi.

"TARIM ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR"

'Bunlar hangi gerekçeyle vatandaştan oy istiyorlar? Emin olun ben de merak ediyorum' diyen Kılıçdaroğlu, "Bu memleketi bu hale kim getirdi? Soğan ithal edecek bir ülke miyiz biz? Patates ithal edecek bir ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler derelere dökülüyordu, soğanlar derelere dökülüyordu. O zaman bu ülkede hükümet yok muydu? Aynı adamlar vardı. Aynı kişiler, aynı bakanlar var. Aynı cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat var. Memleketi bu hale getirdiler. Şimdi ithalat yapıyoruz. Başka ülkelerin tarımına katkı yapıyorlar. Boşuna şövalye nişanı vermediler bunlara. Fransa'da boşuna şövalye nişanı vermediler. O ülkelerin tarımına katkıda bulunmak için. Geldiğimiz nokta şudur; tarım üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet, büyük güçlerin şu anda tarım lobisinin, batıdaki tarım lobisinin oyuncağı konumundadır" şeklinde konuştu.