CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine ilişkin olarak kendisine yönelttiği eleştiriye, "Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sağlık raporu almasını istedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin bugünkü grup toplantısında "Biz yeni Anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. İlk dört maddeyi değiştirme fikri Kılıçdaroğlu'nun kişisel işi midir?” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın grup toplantısının hemen ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak bu sözlere yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

"AK Parti’nin ileri gelenleri ‘Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini’ talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!"

Kılıçdaroğlu 'AK Parti'nin ileri gelenleri' ifadesiyle anayasanın ilk dört maddesinin değişebileceğini söyleyerek dindar anayasa isteyen eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı kast ediyor.