Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 1 Mayıs'taki ilk durağı Zonguldak oldu. Parasını yurtdışına kaçıran iktidara yakın iş insanlarına seslenen Kılıçdaroğlu "Götürdüğünüz 418 milyar doları bu millete geri vereceğim" derken emeklilere ve gençlere yönelik vaatlerde de bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: Sizin hayalleriniz benim hedeflerim olacak

HABER MERKEZİ

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala seçim çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ilk mitingini işçi şehri Zonguldak'ta düzenledi. "Bay Kemal'in sözü. 418 milyar doları dışarıya götürenler, götürdüğünüz paranın tamamını getirip bu millete vereceğim" diyen Kılıçdaroğlu, gençlere ve emeklilere de seslendi. 

Zonguldak'ta sahneye ilk olarak Ekrem İmamoğlu çıktı. Mitinge gelen kalabalığın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan İmamoğlu, “Alın teriyle kazancın şehri şu an Türkiye’de en fazla göç veren şehirlerin başında geliyor” dedi.

"HADDİNİ BİL"

"Şimdi hesap sorma zamanı" diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sandık, vatandaşın hakkını arama yeridir. Sandık, vatandaşın hakkını verme yeridir. Millet İttifakı olarak bu sandıkta vatandaşın hakkını aldığı bir dönemi başlatacak. 'Ben her şeyi bilirim' diyen, 'Ekonomiyi bilirim' diyen insana güle güle diyoruz. 'Horonu tek başıma oynarım' diyen akıl duvara tosladı.

Herkes eşit ve muteber olacak. Buradaki insanlara bakınca annemi, babamı, arkadaşlarımı görüyorum. 'Bana oy veriyorsan milliyetçisin yoksa değil' öyle mi? Hadi oradan, haddini bil. Sen kim oluyorsun vatan evladına hain diyorsun? Bu memlekete zarar veriyorlar. 86 milyon insanı bir görmeyen bir avuç insan bu ülkeye zarar veriyorlar. Karşınızda kalbi buzlaşmış birini görebilirsiniz. Onu sevginizle, vicdanınızla o buzu eriteceksiniz."

Sosyal yardımları 5 katına çıkardıklarını ifade eden İmamoğlu, "Milletin parasını millet veriyorum" dedi. Karadeniz'de olduğu için diğer illere göre konuşmasını biraz daha uzun tuttuğunu belirten İmamoğlu, sözlerine gençlere seslenerek son verdi: "Bu seçim sizin seçiminiz, dağılmak oyunuzu ziyan etmek yok. Kazanıyoruz Zonguldak, kazanıyorsunuz." 

İmamoğlu'nun ardından konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Zonguldak emekliler kentine dönüştü" dedi. Zonguldak'ın işçilerle özdeşleşen bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, emeklilerin ve esnafın yaşam koşullarına değindi.

"TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

'Esnaf Bakanlığı' kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, kırsal kesimde yaşayan insanların sorunlarını da bildiğini savundu. "Türkiye'nin değişime ihtiyacı var" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Her şeyi dışarıdan getiriyorsun. Biz dışarıya mı çalışacağız? Rahmetli Ecevit buranın milletvekiliydi, 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' diyordu. Bu düzeni getireceğiz."

Kalabalıktan yükselen "Hak, hukuk, adalet" sloganlarının bitmesine devam eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını sürdürdü:

"Sözüm söz. Asgari ücret kadar ramazan ve kurban bayramlarında emekliye ikramiye vereceğiz. Bay Kemal'in sözü. 418 milyar doları dışarıya götürenler, götürdüğünüz paranın tamamını getirip bu millete vereceğim. Devlet adalet üzerine inşa edilir. Bir değişim olsun artık 22 yıl yeter. Memleketi ne hale getirdiler. Soğan alamaz hale geldik."

SİNAN ATEŞ VE SURİYE TEZKERESİ VURGUSU

"Sinan Ateş cinayetini gayet iyi takip ediyor bu kardeşiniz. Dosyayı kapatmaya çalışıyorlar ama kapattırmayacağım. Katillerini yakalayıp adalete teslim edeceğim. Suriye tezkeresinde ne vardı? Yabancı askerleri Türkiye'ye davet etme hakkı vardı. Ben, kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum. Kimleri davet edeceksiniz? Terörle mücadelede bizim güvenlik güçlerimiz tarih yazmışlardı. Bay Kemal yabancı askerlere 'Evet' der mi ya?"

2. DURAK BARTIN

Zonguldak'ın ardından Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'a geçti. Sahneye ilk çıkan yine İmamoğlu oldu. Sözlerine "Kazanıyoruz" diyerek başlayan İmamoğlu, kalabalıktan gelen "Her şey çok güzel olacak" sloganına "Önce sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" diye yanıt verdi.

"ÖZELLİKLE İŞÇİLER İÇİN KAZANACAĞIZ"

İş cinayetlerinde hayatını kaybeden maden işçilerinden bahseden İmamğlu, "Maden işçilerinin ölümlerini 'kader' diye tanımlayan akıl var oldukça bu acı haberleri almaya devam edeceğiz. Bu seçimi özellikle madenlerde kaybettiğimiz işçiler için kazanacağız" dedi.

İktidarın 'milliyetçilik' üzerinden geliştirdiği söylemi eleştiren İmamoğlu, "Milliyetçilik, görevini iyi yapmak, vatandaşını birbirine kırdırmamak, milletin 1 kuruşuna bile zeval getirmemektir. Bu insanlar bize önümüzdeki 50 yılı da kaybettirirler" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Ekrem İmamoğlu, konuşmasına sırasında Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu açıklaması üzerine Alevilere 'tür' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yanıt verdi. İmamoğlu, "Biz insanları yaradandan ötürü severiz. Bunlar 'tür' diyor, çeşit diyor insanlara" dedi.

"KOMŞUNUN KİMLİĞİNİ SORGULAMAYA BAŞLADIK"

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Bartın halkını "22 yıldır bıkmadık mı?" diye sorarak başladı. "Komuşunun kimliğini sorgulamaya başladık" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Herkesin kimliğine saygı duyacağız. Üniversiteyi bitiren evlatlarımız iş bulamıyor. Az önce Zonguldak'tan geldik. Yerin altı kömür dolu, yurtdışından kömür geliyor. Bir de bize milliyetçilik dersi veriyorlar. Önce bu milletin karnı doyacak. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye yollayacağız."

"SİZİN HAYALLERİNİZ BENİM HEDEFLERİM OLACAK"

Kılıçdaroğlu Bartın'da yaklaşık 10 bin gencin ilk kez sandığa gideceğini hatırlattı. Gençlere, "Sizler özgürlükten, kadın-erkek eşitliğinden yana mısınız?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Sizin hayalleriniz benim hedeflerim olacak, birlikte gerçekleştireceğiz. Paranın hangi kesimlere aktarılacağını belirleyen siyasi kararlardır" ifadelerini kullandı. 

"Kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmem" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla noktaladı.