CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygıyı temel kural edinmeyi vaat ettiğini bildirerek, "Benim temel hedefim bu, beraber yaşayacağız, birlikte yaşayacağız bütün güzellikleri birlikte paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygıyı temel kural edinmeyi vaat ediyorum
Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben size değişimi, dönüşümü, beraber yaşamayı, birlikte yaşamayı, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermeyi temel kural edinmeyi vaat ediyorum" dedi.

ANKA'nın aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi’nde; CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

"Siyaset, halka hizmet etme sanatıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset, toplumun sorunlarını çözme sanatıdır. Siyaset, düzgün insanların işidir. Siyaset yapan bir kişinin zenginleşme şansı yoktur, köşeyi dönme şansı yoktur. Siyaset, halka adanmışlıktır. Bir kişi, eğer gerçekten yoksulsa ve siz onun yanında değilseniz, bir çocuk yatağa aç giriyorsa, siz o ailenin yanında değilseniz, bir ailenin kederi var ve o kederin yanında değilseniz; bir sanayicinin, bir esnafın, bir çiftçinin bir derdi var ve siz onun derdini çözmek için çaba harcamıyorsanız sizin siyasette olmanızın bir anlamı yoktur. Siyaset böyle bir şeydir" ifadelerini kullandı.

"HERKESİN İNANCINA SAYGILIYIM"

CHP Lideri, şöyle devam etti: "Herkesin inancına saygılıyım, herkesin kimliğine saygılıyım, herkesin yaşam tarzına saygılıyım, hiç kimsenin inancını sorgulama hakkım yoktur zaten. Peygambere verilmeyen bir yetkiyi, bizim kullanma şansımız zaten olamaz. Allah ile kul arasındaki ilişkiye bizim müdahale etme şansımız zaten hiç olmaz. Dolayısıyla; inancınıza saygı, kimliğinize saygı… Kimliğe de saygılıyım. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Değerlerimizi, kimliğimizi, yaşam tarzımızı korumak zorundayız ve siyaset kurumu da ona saygı göstermek zorunda."

"Peki siyaset kurumunun görevi nedir?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun görevi; herkesin geliri olsun, herkesin işi olsun, herkes çocuğunu güzel bir okula göndersin, iyi bir sağlık sistemi olsun, caddemiz olsun, parkımız olsun, yolumuz olsun, Türkiye’nin itibarı olsun, Türkiye zenginleşsin, hiç fakir olmasın bu memlekette" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KAMPLAŞTI"

"Siyasetin konusu budur. Biz şimdi bu konuları bir tarafa bıraktık; başladık birisinin kimliğini, birisinin inancını, birisinin yaşam tarzını sorgulamaya" diyerek devam eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Dolayısıyla Türkiye kamplaştı. Çok kamplaştı. Neredeyse birbirimize farklı gözlerle bakmaya başladık. Bizde güzel bir laf vardır. ‘Komşu, komşunun külüne muhtaçtır’ diye. Biz komşularımızla geçinemez noktaya geldik siyaset yüzünden. Türkiye’yi buradan çekip çıkarmak istiyorum. Buradan Türkiye çıkmalı. Herkes komşusuyla huzur içince gezmeli, eğlenmeli, çocuğunu parka götürmeli, şehirler beton ormanı olmamalı. Şehirde ağaç olmalı, şehirde park olmalı, şehirde güzellikler olmalı. Her yerde siyaset, halkına hizmet etmeli. Bütün hedefim bu, bütün amacım bu. Beraberiz, birlikteyiz, aynı dertleri paylaşıyoruz. Dolayısıyla, dertlerimizi paylaşacağız, sevinçlerimizi de paylaşacağız. Çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye’de yaşamasını isteyeceğiz."

"TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

Dün Ordu'da gençlerle beraber olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Hepsi umutsuz, hepsi. ‘Acaba yurt dışına gidip orada daha iyi şartlarda çalışabilir miyiz?’ diyorlar. Onlar bizim evlatlarımız. Bizim evlatlarımızın burada çalışması lazım. Burada üretmesi lazım. Burada kazanması lazım. Burada büyümesi lazım. Burada sevinmesi lazım. Varsa bir derdi hep birlikte dertlenmeliyiz" dedi.

Türkiye’nin değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ben size değişimi, dönüşümü, beraber yaşamayı, birlikte yaşamayı, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstermeyi temel kural edinmeyi vaat ediyorum. Benim temel hedefim bu, beraber yaşayacağız, birlikte yaşayacağız bütün güzellikleri birlikte paylaşacağız. Bütün hedefim bu, bu hedefi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.