Kılıçdaroğlu kadınları uyardı: Bu iktidar bu gidişle sokağa çıkmanızı da yasaklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgecan Aslan cinayetinden dolayı hükümetin bugüne kadar kadınlara yönelik sürdürdüğü dayatmacı tutum ve politikaları eleştirdi.

Kadının kaç çocuk doğuracağından, nasıl doğum yapacağından nasıl giyineceğine kadar AKP hükümetinin kadınlar adına karar almaya çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, “Totaliter bir yönetimin maliyetlerini iyi hesaplamalısınız. Emin olun sokağa çıkmanızı yasaklayacaklar. Bunu kendileri söylüyor. Aşama aşama hayata geçirecekler” dedi

“Toplumun vicdanı rahatsız. Bütün kadınlara sesleniyorum: Bu siyasal iktidar size nefes aldırmamaya ant içmiş bir iktidardır. Herşeye, her olaya müdahale ediyor” diyen Kılıçdaroğlu, böyle söylemler hüküm sürdüğü sürece kadın cinayetlerinin engellenemeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 2002-2015 döneminde öldürülen kadın sayısı 5,406, olduğunu vurgulayarak, Aile Bakanı Ayşenur İslam’ın kadına yönelik şiddetin abartıldığını söylediğini hatırlattı.

Bu tür açıklamaların vicdani olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP’nin tüm bunları unutarak “bu olayları nasıl engelleriz” diye düşünmek yerine getirilebilecek cezaları tartışmaya açtığını savundu.

Kılıçdaroğlu ayrıca grubunu Özgecan’ın anısına bir dakika saygı duruşunda durmaya çağırdı. Grup toplantısında Gezi Direnişi’nde ölen gençlerin aileleri de katıldı.