CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütünü kendisine bağlama fikrinden vazgeçti. Engin Özkoç, Genel Başkan Başdanışmanı olarak 'Örgütlerden Sorumlu Genel Koordinatör' görevine getiriliyor.

Kılıçdaroğlu kararından vazgeçti, parti örgütlerinden Engin Özkoç sorumlu oluyor

BirGün ANKARA

CHP'nin eski Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Başdanışmanı olarak 'Örgütlerden Sorumlu Genel Koordinatör' görevine atanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, A Takımı olarak adlandırılan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) seçimlerin ardından belirlemişti. aşta Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı olmak üzere 12 isim, yeni MYK’de yer almamıştı.

Ayrıca 17 kişilik MYK 15'e indirilmişti. Parti örgütü ve örgüt yönetimleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlanmıştı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütünü kendisine bağlama fikrinden vazgeçti. Yeni gelişmeye göre Kılıçdaroğlu'nun, örgütlerden sorumlu olarak Engin Özkoç'u atayacağı öğrenildi.

Engin Özkoç, Parti Meclisi Üyesi olmadığı için Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilemeyecek. Bu nedenle Özkoç, Genel Başkan Başdanışmanı olarak 'Örgütlerden Sorumlu Genel Koordinatör' görevine getirilecek.