CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden akademisyenlerin sahip olduğu haklara ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde akademisyenlerin özlük haklarını ve gelirlerini 'hemen' iyileştireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan akademisyenlere mesaj: Özlük haklarını ve gelirlerini hemen iyileştireceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada iktidara geldiklerinde akademisyenlerin özlük haklarını ve gelirlerini iyileştireceklerini söyledi. 

Devamlı 'yetenek inşasından' bahsettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu doğrultuda akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin, "Sürekli yüksek yetenek inşasından bahsediyorum; tabi ki önce bu yetenekleri yetiştirecek olan akademisyenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Akademisyenlerin özlük haklarında ve gelirlerinde hemen iyileştirmeler yapacağız" mesajını paylaştı.

Kılıçdaroğlu ayrıca 'dul' ve yetim aylıklarını da iyileştireceklerini belirterek, "Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın… Onu da hemen halledeceğiz" dedi.