CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akşener'e videolu yanıt vererek, “Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğinin, Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi" dedi. Gerginliğe alet olmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Halkımız kaygılanmasın, biz her şekilde Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinasını da yeneriz, yeneceğiz" mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e videolu yanıt: Bu sofrada Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in kendi adaylığını kabul etmeyen çıkışı üzerine video mesaj paylaştı.

Twitter'dan paylaştığı 2 dakika 36 saniyelik videoda Kılıçdaroğlu, “Ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm. Birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğinin, Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi" dedi.

“Her şekilde Erdoğan’ı yeneceğiz” vurgusu yapan CHP lideri, “Ne ben ne de partideki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe yer vermeyeceğiz, alet olmayacağız. Biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Türkiye’nin tüm vatandaşları bu sofraya davetli olacak. Halkımız kaygılanmasın, biz her şekilde Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinasını da yeneriz, yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Birilerini hor görerek Türkiye’yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye’yi 20 senedir yaşıyoruz zaten. Erdoğan gitsin, Erdoğanizm gelsin; bu da olmaz” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Tarihi sorumluluğumuz var bizim. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor, ittifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli aynı olgular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız."