CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyorlar" dediği iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslenerek açıklama yapmasını beklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da tepki göstererek, "Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Özer tepkisi: Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ataması yapılmayan öğretmenlere "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyorlar" dediği öne sürülen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özer'den açıklama beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da tepki gösteren "Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Dünden beri Milli Eğitim Bakanı’nın ataması yapılmayan öğretmenlere 'çok ağladınız' dediği konusunda açıklama bekliyorum. Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların. Ekonomistin gözleri ışıldar. Eğitimcisi öğretmene ağlak der. Diğeri zaten Fotoroman…"

NE OLMUŞTU?

Sözcü'nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte, ataması yapılmayan öğretmenlerle görüşen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dediği iddia edildi. Sözlerin kamuoyuna yansıması ardından Özer’e tepki yağdı.