Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dün Londra’da sözlü saldırıya uğrayan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu'ndan Ersin Tatar'a 'geçmiş olsun' paylaşımı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İngiltere’nin başkenti Londra'da sözlü saldırıya maruz kalan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Twitter üzerinden 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve heyetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kıbrıs’ta barışa ve çözüme karşı Londra’da yapılan bu provokasyonu kınıyorum" paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Londra’da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunan öğrencilerin sözlü saldırısına uğradığı belirtilmişti. Katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin açıklama yapan Tatar, bazı kişilerin Yunan bayraklarıyla konvoyuna saldırdığını söylemişti. Tatar, "Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaklardı" demişti.