Bahariye ve Masko metro istasyonlarının açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Biliyorum bunu yaptığınızda, yine diyecekler, ‘Vay elini arkaya attın; soruşturma. Vay efendim şunu yaptın; soruşturma. Vay efendim neden şu kadar gün bedava yaptın’ yine soruşturma olacak. Bunların hepsi, vız gelir tırıs gider, inandığın yolda devam et Sayın Başkan” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na: İnandığın yolda devam et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tamamlandığında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçecek, 12 duraklı Ataköy-İkitelli Olimpiyat metro hattının, 2 istasyonluk bölümünü hizmete açtı.

Hattın, Bahariye ve Masko İstasyonları'nın açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış töreninde CHP’li milletvekilleri il başkanı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri de yer aldı. Yurttaşlar, çevredeki binalardan Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na destek verdi.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve ekibinin günün 24 saati İstanbullulara hizmet verdiğini dile getirdi.

“Benim bir mail adresim var. Oraya vatandaşlar, zaman zaman mesaj gönderirler” diyen Kılıçdaroğlu, İBB'nin hizmetlerinden örnekler verdi. CHP lideri, “Aynı anda 10 metro hattının yapımını üstlenen dünyada başka bir büyükşehir belediyesi yok. Büyük bir metropol, güçlü bir metropol. Kaynak yetersizliğine rağmen veya azlığına rağmen, 10 metro inşaatını aynı anda sürdüren dünyadaki tek metropol” dedi.

“VER ELİNİ SORUŞTURMA”

Konuşmasında İmamoğlu’na da yer veren Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“Sayın Başkan, sizi ve ekibinizi yürekten kutluyorum. Sizden bir isteğim var: Bu hattı da yine belli bir süre, -10 gün mü olur, 15 gün mü olur, 1 hafta mı olur- ücretsiz yaparsanız, vatandaşın da ayağı alışmış olur. Bunu yaparsanız, çok mutlu olurum. Biliyorum bunu yaptığınızda, yine diyecekler, ‘Vay elini arkaya attın; soruşturma. Vay efendim şunu yaptın; soruşturma. Vay efendim neden şu kadar gün bedava yaptın; yine soruşturma olacak. Bunların hepsi, vız gelir tırıs gider. İnandığın yolda devam et Sayın Başkan, inandığın yolda devam et. Ölçümüz nedir? Ölçümüz şudur arkadaşlar: Boğazdan aşağı haram lokma inmeyecek; bitti. Temel ölçümüz budur. Gerisinin hiçbir önemi yok.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ’ MESAJI

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği konusuna da değinerek şöyle konuştu:

“Anayasa değişiklikleri sıradan değişiklikler değildir. Anayasa değişiklikleri için önce uygun ortam olması lazım. Sivil darbe dönemlerinde, askeri darbe dönemlerinde anayasalar yapılmaz. Zaten o dönemlerde anayasalar yapıldığı için Türkiye bu haldedir. Anayasaların yapılmasındaki iklim toplumsal uzlaşmaya bağlıdır.”