CHP Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekillerine , “Örgütsel çalışmalarda daha aktif yer alın. Oy almadığımız bölgelere gidin” talimatı verdi. Meclis Grubu'nun çalışmalarından memnun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “AKP’yi götürecekse bu grubun performansı götürecek” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine: Oy alamadığımız bölgelere gidin

BİRGÜN/ ANKARA

CHP’de önceki gün milletvekilleri ile gerçekleştirilen yeni yasama dönemi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgütsel ve siyasi mesajlar verdiği, milletvekillerinin “daha aktif çalışmasını” istediği öğrenildi.

CHP Genel Merkezi’nde TBMM’nin 27’nci dönem dördüncü yasama yılı konulu bir toplantı gerçekleştiren Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerinden “sahada daha aktif olmasını” istediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, özellikle partinin oy alamadığı bölgelerde faaliyet gösterilmesini isteyen, AKP’nin ise “gidici” olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, milletvekillerine şunları söyledi:

“Söylemlerimizin daha etkin duyurulması ile ilgili üstün performans bekliyorum. Meclis’te nitelikli muhalefet yapın. Gruptan çok memnunum. Geçen sene, önceki seneden iyiydiniz, bu sene daha da iyi olmanızı bekliyorum. AKP’yi götürecekse bu grubun performansı ve disiplini götürecektir.”

BOYNUMUZUN BORCU

“Örgütsel çalışmalarda daha aktif olarak yer alın. Özellikle oy almadığımız bölgelere daha fazla zaman ayırın, oralarda vatandaşla buluşarak, Türkiye’nin yaşadığı sorunlara çözüm reçetemizi anlatın. Çalışmaları örgütümüzle birlikte yürütün. Dış politikada hükumet iyi bir şey yaparsa bunu söyleriz. Ancak çok az doğru adımlar atıyorlar. Yanlışları söylemek de bizim boynumuzun borcu. Oruç Reis’in geri çekilmesiyle taviz verdiler. Azerbaycan konusunda CHP’nin yaptığı açıklamaları cımbızlayarak çarpıtmak istiyorlar. Azerbaycan demek Türkiye demektir. Çıkarlarımız ortaktır. Türkiye’de iktidara kim gelirse gelsin bu değişmez bir gerçektir.”