Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Nureddin Nebati'nin "300 milyar dolar nasıl gelecek? Bunun Türkçesi tefeciliktir" sözlerine verdiği yanıtta, "Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin? Ancak borç verirler" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu'ndan Nebati'ye yanıt: Buna kim, niye yatırım sözü versin?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir" sözlerini alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Kişi kendinden bilir işi" dedi.

Nebati'yi kast ederek "Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin?" diyen Kılıçdaroğlu, "Ancak borç verirler. Ben oradayken sen bunu göndermiştin Londra’ya; bir tarafta bizim şampiyonlar ligi ekonomistlerimiz, diğer tarafta bu. Tabii ki kimse takmaz bunu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nu hedef almış ve "Bay Kemal İngiltere'den 300 milyar dolar getiriyormuş. Ya sana kim güvenir de böyle bir parayı verir. Açık açık da söylüyor. Demek ki, bunlar tefeciliğe soyundu. Başka izahı yok" demişti.