Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duyurduğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la birlikte “Yiğitlerim” başlıklı bir video paylaştı. İmamoğlu ve Yavaş'ın seçim sonrasında hangi görevlerde katkı sunacaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu'ndan "Yiğitlerim" videosu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la birlikte “Yiğitlerim” başlıklı bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Sevgili milletim,

Bugün size Cumhurbaşkanı yardımcılarımla birlikte sesleniyorum.

Ekrem Başkan’ım solumda, Mansur Başkan’ım da sağımda.

Son günlerde olan olayları lütfen artık boş verelim.

Biz işimize bakıyoruz.

Siz bakmayın onlara. Bu ülkenin gündemi provokasyonlar olamaz.

Halkımızın gündeminde ne var biliyor musunuz? Ekonomik sıkıntı var, mutfaklarda yangın var, kira derdi var, dahası depremler var, seller var, ülkemizde olan ve olması muhtemel afetler var. Bu yüzden doğru şehirleşmeye, doğru konut politikalarıyla kentlerimizi güçlendirmeye, güçlü yapılara ihtiyacımız var.

Türkiye’yi afetlere hazırlamak ve kentlerimizin dirençliliğini artırmak istiyorum.

Bu görevi en iyi kim yapar? Tabii ki Ekrem Başkan yapar.

İstanbul’da ve dünya tarihinde 10 metroyu aynı anda yapan tek kişi var. Bu görevi ona vereceğiz. Bu berbat şehirleşmeyi bitirecek olan yiğit odur, yani Ekrem Başkan’dır.

Gündemimizdeki diğer bir konu ne? Sosyal politikalar… Hane ekonomisini hızla güçlendirmemiz gerekiyor. Aile destekleri sigortasından kadın istihdamına kadar, yoksullukla mücadelede yapılacak çok işimiz var. Bunun yanında Türkiye’yi geliştirecek, güçlendirecek teknolojik atılımları, tarımsal kalkınmayı hayata geçirmemiz lazım. Bu görevi hangi yiğit yapar?   Doğal olarak onu da Mansur Başkan’ımız yapar.”

Kılıçdaroğlu, videoda "Sevgili milletim, bugün size cumhurbaşkanı yardımcılarımla sesleniyorum..." dedi.

Ayrıntılar geliyor…