CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak açıklanmasının ardından Millet İttifakı liderlerinden Akşener ve Babacan'dan paylaşım geldi. Akşener, "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…" paylaşımı yaparken, Babacan, "Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklanmasının ardından liderlerden ilk paylaşım
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olduğunu duyurdu. Alınan kararın açıklanmasının ardından Altılı Masa'nın liderlerinden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Akşener'den seçim mesajları geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…" paylaşımında ifadelerine yer verdi.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık konusunda çağrı yapmıştı. Kısa süreli yaşanan krizin ardından Akşener'in, Altılı Masa ile yaptığı istişareler sonrasından İmamoğlu ile Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda uzlaşı sağlanmıştı. Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnine bir madde daha eklenmiş, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcıları olarak atanacağı belirtilmişti.

12. maddede, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadeleri yer alıyor.

BABACAN: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Açık havada saatlerce toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımızın dediği gibi 'Birleşe birleşe kazanacağız.' Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız" paylaşımı yaptı.

DAVUTOĞLU: HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kılıçdaroğlu'dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hep birlikte kazanacağız, bu zaferin kaybedeni olmayacak" dedi.

UYSAL: BİZİM ADAYIMIZ BİR KİŞİ DEĞİL MİLLET

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ise, Twitter'dan bir dizi paylaşımda bulunarak, şunları kaydetti:

"Bizim gayretimiz, ülkenin gençleri doğdukları topraklarda doyabilsin, hayal kurabilsin, çocuklarımız borçsuz doğabilsin, milletimiz korkusuz yaşayabilsin, herkes konuşabilsin, bu topraklar yeniden bereketlensin, esnafı çiftçisi üretebilsin... Bizim derdimiz, kendi kaderlerini milletin kaderi ile aynileştirenlere karşı, bir kez daha milletimiz kendi kaderine hakim olabilsin...

Ve dolayısıyla adayımız, demokrasi, adayımız cumhuriyet, adayımız adalet, adayımız hürriyet. Bizim adayımız bir kişi değil millet. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun."

Kılıçdaorğlu'nun adaylığını duyuran Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu da paylaşım yaptı. Karamollaoğlu, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Kılıçdaroğlu’dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun!" dedi.