İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat, 'Bayrakları indirin' diye" şeklindeki açıklamasına verdiği yanıtta, "Burası siyasetin bu denli yapılabileceği bir yer değil. Ankara'da istediğiniz kadar yapabilirsiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Ankara'dan bayrakları indirin talimatı geldi" sözlerine Soylu'dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ankara'dan 'Hatay'daki bayrakları kaldırın' diye talimat geldi" açıklamasına yanıt geldi.

Hatay'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu 'mezarlıkta bayrağa kaldırdığımıza yönelik, benim de bu işin talimatını verdiğime yönelik bir değerlendirmelerde bulundu. Bir ülkenin yönetimine talip, cumhurbaşkanı adayı, tüm bunlar değerlendirilirken deprem bölgesinde yalan üzerinden siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar. Hepimizin sorumlulukları var ama insan olarak kendi sorumlulukları da söz konusu. En azından doğruyu söyleme sorumluluğu söz konusu" ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle devam etti: "Eğer o mezarlıkta benim geldiğimden günden sonraki ikinci veya üçüncü gününde o mezarlığa gitmemişsem, o mezarlıkta ay-yıldızlı bayrağı bizim arkadaşlarımız asmamışsa istediğini söyleyebilir. Ama Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehirin flamalarıyla süsleniyorsa bu bir ayıptır zaten."

"Bizi niye böyle açıklama yapmak zorunda bırakıyorlar?" diyen Soylu, şunları ifade etti:

"Gelip hemen bu meseleyi karıştırmanın, burada çalışan insnaları birbirine düşürmenin ne anlamı var? Mezarlık yerini Valimiz bulmuş, mezarlığı Denizli Belediyesi açmış. Her şey olabilir. 'Talimatı o verdi, bu verdi' diye söylemeye ne gerek var? Bunlar üzerinden bu tartışmayı yapmayı doğru bulmadığımızı söylüyoruz.

Kendisini gösterebilmek için başkasına karalama yapmamamız gereken bir dönemdeyiz. Burası siyasetin bu denli yapılabileceği bir yer değil. Ankara'da istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Allah milletimizden razı olsun."

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bugün Hatay'da yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

"Bayrağımızın ne kadar değerli olduğunu biliriz. Vatanımız da bizim için değerlidir. Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış. Ankara'dan talimat, 'Bayrakları indirin' diye. Bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı.

Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur."