CHP lider ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Mahkemenin bu kararı ile sözlerinin haklı eleştiri olduğunun mahkeme tarafından hüküm altına alındığı değerlendirmesini yapan Çelik, "Erdoğan'dan ve Erdoğan yargısından kurtuluyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti
Fotoğraf: Depophotos

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında beraat etti.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Çelik, "Diktatör gittiğinde yargı esareti de sonlanır’ şeklindeki söz ve eleştirilerimin suç olmadığı, tamamıyla haklı eleştiri kapsamlı olduğu mahkeme tarafından hüküm altına alınmış oldu. Erdoğan'dan ve Erdoğan yargısından kurtuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik, "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında beraat etti. "Diktatör gittiğinde yargı esareti de sonlanır" şeklindeki söz ve eleştirilerinin suç olmadığı, tamamıyla haklı eleştiri olduğunun mahkeme tarafından hüküm altına alındığını söyleyen Çelik, "Erdoğan'dan ve Erdoğan yargısından kurtuluyoruz" dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile yargılandığım (Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesindeki) davanın bugünkü duruşmasında hakkımda BERAAT kararı verildi! ‘Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen yolsuzluk eleştirilerinin haklı ve tartışılmaz dayanakları vardır! Sıfırlama Tapeleri ve MAN Adası belgeleri gerçektir; RTE, oğluna 'Paraları Sıfırla' demiştir! Diktatör gittiğinde Yargı esareti de sonlanır!" şeklindeki söz ve eleştirilerimin suç olmadığı, tamamıyla haklı eleştiri kapsamlı olduğu Mahkeme tarafından hüküm altına alınmış oldu... Arkası gelecek! Erdoğan'dan ve Erdoğan Yargısından kurtuluyoruz…"