Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı'ya ilişkin yaptığı açıklamada, "Daha önce Alaattin Çakıcı tarafından Cumhurbaşkanı'na yönelik çok ağır hakaretler ve tehditler yapılmıştı. Herhangi bir başvuru yapılmamıştı. Neden çekinmişlerdi bilemem ama biz çekinmiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatından Çakıcı açıklaması: Biz çekinmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı'nın daha önce de Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve tehditlerde bulunduğunu belirterek, "Herhangi bir başvuru yapılmamıştı. Neden çekinmişlerdi bilemem ama biz çekinmiyoruz" dedi.

Af yasası ile serbest kalan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehditleri dün yargıya taşındı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatılması talep edildi ancak henüz bu yönde bir gelişme yok.

TV5'de yayınlanan 4. Güç programının konuğu olan Çelik, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkındaki suç duyurusu hakkında bilgi verdi ve açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'A DA HAKARET ETMİŞTİ

Çakıcı'nın daha önce de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretleri olduğunu ve herhangi bir başvuru yapılmadığını söyleyen Çelik şunları kaydetti:

"Daha önce Alaattin Çakıcı tarafından Cumhurbaşkanı'na yönelik çok ağır hakaretler ve tehditler yapılmıştı. Herhangi bir başvuru yapılmamıştı. Neden çekinmişlerdi bilemem ama biz çekinmiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı, grup toplantısında kullandığı ifadelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden bir mesaj paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu’na ‘dürzü’ diyerek hakaret de eden Çakıcı, “Akıllı ol” ifadelerini kullanmıştı.

Kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajla Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Çakıcı, CHP liderine yönelik, “Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana akıllı ol!!! Diyorum” tehdidinde bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis grup toplantısında AKP'nin yargıda reform yapacaklarına dair iddiasını eleştirmiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” demişti.