Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Babala TV çekimlerine ilişkin gözlemlerini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'ye çağrı da yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu'nun Babala TV yayınına dair gözlemlerini açıklayan Kaftancıoğlu'ndan AKP'ye çağrı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olarak katıldığı, Babala TV'de yayınlanacak olan Mevzular Açık Mikrofon programının çekimleri dün yapıldı.

İzleyici olarak programa katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından gözlemlerini paylaştı. 

İktidarın sert söylemlerine rağmen AKP seçmeninde nezaket gözlemlediğini belirten Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sorulara ve yorumlara 'büyük bir özgüven, içtenlik ve saygıyla yanıt verdiği' yorumunu yaptı.

Kaftancoğlu, gözlemlerini şöyle sıraladı:

"1- Sahada sıklıkla gözlemlediğim iktidar temsilcilerinde olmayan asgari nezaketin, iktidara oy vermiş, vermeye devam edecek olan seçmende fazlasıyla olduğu

2-İktidar destekçilerinin bugün yazdıklarıyla birleştirdiğimde seçmenlerinin kendileri gibi davranmamış ve 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin salondaki seçmenlerine ulaşmış olmasından aşırı rahatsız oldukları

3-Moderasyonu yapan Oğuzhan Uğur’un benim için de şaşırtıcı ultra pozitif enerjisi, objektivitesi, katılımcıyı yargılayan, değil anlayan hak veren tutumu

4-Yazmazsam haksızlık etmiş olurum, cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütün katılımcıların kimi zaman saygı sınırlarını zorlayan (bana göre elbette) sorularına ve yorumlarına büyük bir özgüven, içtenlik ve saygıyla yanıt vermesi

5-Dün geceki çekimlerle birlikte bir kez daha Erdoğan’ın neden Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmadığını ve çıkamayacağını görmüş oldum. Kendi seçmenlerinin de görmüş olduğunu düşünüyorum aynı zamanda."

AKP'YE ÇAĞRI

Öte yandan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ile yüz yüze bir program yapmayı kabul etmemesine değinerek, AKP'ye çağrı yaptı. 

Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

"Ve buradan kıymetli mevkidaşım Sn. Kabaktepe’ye bir çağrıda bulunayım. Madem karşı karşıya gelmeyi kabul etmiyor genel başkanınız. Moderatörü kendileri belirlemek koşuluyla 100 CHP’linin karşısına Erdoğan’ı, kendisinin belirleyeceği 100 AK Partilinin karşısına da Kılıçdaroğlu’nu çıkaralım eşit koşullarda. (Sayıyı ve koşulları da siz belirleyebilirsiniz) Fikrimi CB adayımızla paylaşmadan yazıyorum ve ikna edebileceğime inanıyorum. Gelin var mısınız?"