CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vakıfların yurt dışına para transfer etmesiyle ilgili açıklamalarının ardından AKP'liler A Haber ekranlarına koştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Bu belgeleri gizli belgelermiş gibi eline alıp sallamak çok büyük bir haksızlıktır. Bu vakıfların nasıl büyük bir hayırseverlikle gayret sarf ettiklerini göreceklerdir" diyerek Kılıçdaroğlu'nun iddialarını doğrulaması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun 'kaçış planı' açıklamasıyla A Haber'de kuyruk oluştu: Bir AKP'li gidiyor, diğeri geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması AKP cephesini de hareketlendirdi.

Çok sayıda AKP yöneticisi A Haber ekranlarına çıktı. A Haber'de sırasıyla AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun söz aldı.

Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nu "FETÖ'cülük" ile suçlarken Kurtulmuş ise "Bu tarz Türkiye siyasetini kirletiyor, bu dil zehirli. Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da nasıl kaçtığını herkes biliyor. Söylemleri tamamen FETÖ'vari bir söylemdir. Biz buradayız cumhurbaşkanımız burada. Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti. Sürekli saldıran, sürekli nezaketsizlik dilini kullanan belkide kendisinin adaylığı ile ilgili şüpheler, sorular arttıkça kendi tarafını konsolide etmek için uğraştığı bir tavır içinde görüyoruz. Bu belgeleri gizli belgelermiş gibi eline alıp sallamak çok büyük bir haksızlıktır. Bu vakıfların nasıl büyük bir hayırseverlikle gayret sarf ettiklerini göreceklerdir," dedi.

Fahrettin Altun da "Ne yaparlarsa yapsınlar bürokratlar pirim vermeyecek. 15 Temmuz'da kimin saklanacak delik aradıklarını gördük. Bu tehdit diliyle biz çok karşılaştık bu yeni değildir. Bu çaresizlik ve acziyetin göstergesidir. Yaptıkları tek şey yalan terörüdür. İsmi anılan vakıflar açık ve şeffaftır. Vakıflarımız Türk öğrencilerini destekleme gayretindedir. Başkan Erdoğan yalan terörüne karşı çok mücadelelereler vermiştir. Bu hukuki mücadele verilmesi gereken bir husustur. Başkan Erdoğan hukuki bir mücadele ortaya koyacaktır." diyerek bürokratlara seslendi.