Gazeteci Murat Yetkin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa Birliği büyükelçilerine "Erdoğan ile de konuştunuz. Ona ne sordunuz, ne yanıt aldınız?' sorusunu yönelttiğini yazdı. Yetkin, büyükelçilerin "Erdoğan'a soru soramadık' dediğini aktarırken bir büyükelçinin, "'Daha önceki yıllarda bir iki soru sorabilirdik' demiş; 'Bu defa bize diskur (nutuk) çekti sadece'" dediğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sorusuna yanıt veren AB büyükelçileri: Erdoğan'a soru soramadık

Gazeteci Murat Yetkin, 19 Ocak’ta Ankara’da Avrupa Birliği (AB) ülkeleri büyükelçileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorduğu bir soruna kahkahayla gülenler olduğunu yazdı. “Erdoğan ile de konuştunuz. Ona ne sordunuz, ne yanıt aldınız?" diye soran Kılıçdaroğlu'na, AB büyükelçilerinin "Erdoğan'a soru soramadık' cevabını verdiği bildirildi.

Murat Yetkin, yetkinreport.com'da yayımlanan yazısında Kılıçdaroğlu ile AB büyükelçileri arasındaki görüşmeye değindi.

Kılıçdaroğlu'nun, “Erdoğan ile de konuştunuz. Ona ne sordunuz, ne yanıt aldınız?” diye sorduğunu belirten Yetkin, "Masada kahkahayla gülenler olmuş. Çünkü Erdoğan’a soru soramadık demişler. Bir büyükelçi, kaynaklarım isim verilmesini istemediği için veremiyorum, 'Daha önceki yıllarda bir iki soru sorabilirdik' demiş; 'Bu defa bize diskur (nutuk) çekti sadece'" ifadelerini kullandı.

Yetkin, yazısında şunları aktardı: "Toplantıda açış konuşması yapmayıp doğrudan sorulara geçen Kılıçdaroğlu bunun üzerine AB büyükelçilerine “İktidar olduğumuzda sizin eleştirilerinizi de dinleyeceğiz, sorularınızı da yanıtlayacağız” diye toplantıyı kapatmış."